logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe appellikeur met winterse specerijen om op te warmen: Winter Apfelkorn

Berentzen-Winter-apfelkornKom je koud en verkleumd thuis na een dag lang shoppen, schaatsen of wandelen? Dan wil je vast lekker opgewarmd worden. Lekker haardvuurtje, warme trui… en een goede kop koffie of warme chocolademelk (met of zonder marshmallows). Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar soms wil je iets extra’s. Vanaf vandaag kun je jouw handen warmen aan een mok Berentzen Winter ApfelKorn, hét nieuwe drankje van deze winter. Was je gewend om Apfelkorn kouder-dan-koud te drinken? De Winter ApfelKorn kun je zowel warm als koud drinken. En als bonus wordt de warme variant omgeven met heerlijke geuren als kaneel, appel en amandel. Alleen daar krijg je het al een stukje warmer van! Je zou het kunnen zien als de moderne en zoetere variant op Gluhwein.

Winter ApfelKorn houdt van kou

Berentzen Winter Apfelkorn is wat mij betreft wel het meest verrassende drankje van deze winter. Uniek is natuurlijk dat je het zowel koud als warm kunt drinken, maar vooral als je het opwarmt komt de drank het beste tot zijn recht. De mooi vormgegeven fles, met ijssterren en winterse taferelen, maakt de beleving helemaal compleet. Dankzij de zoete smaak van de bekende zoete Apfelkorn is het bovendien een stukje toegankelijker dan Gluhwein. De warme geuren van kruiden, amandel en appel zorgen voor eenzelfde warme gevoel. Warme Winter ApfelKorn is een heerlijk en uniek drankje dat het goed doet bij dikke wollen sjaals, knappende haardvuren en lange donkere winteravonden met ijssterren op de ramen. Oh ja: het alcoholpercentage van 18% dat de Winter Apfelkorn bevat zal natuurlijk dalen zodra je de drank verwarmt. Boven de 70 graden celcius zal de alcohol namelijk verdampen. Het zijn dan vooral de warme geuren en smaken van de kruiden die je zullen verwarmen, hoewel er altijd nog alcohol in zal blijven zitten (of je moet hem héél lang verwarmen)

Over Berentzen

Toen het Duitse bedrijf Berentzen (opgericht in 1758) de appellikeur ApfelKorn op de markt bracht, was het een instant succes. Al snel werd het drankje buiten de Duitse landgrenzen ontdekt. De frisse smaak van verse appels blijft behouden door de combinatie van de appels met de tarwegestookte alcohol, die de likeur zacht en mild maakt. En natuurlijk zijn daarnaast de geheime ingrediënten van de familie Berentzen die worden toegevoegd. Inmiddels zijn op de Nederlandse markt naast de reguliere Berentzen ApfelKorn en Winter-ApfelKorn ook andere varianten verkrijgbaar.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.