logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuw Piraten en Prinsessen seizoen in Disneyland Paris


Alle sprookjes beginnen met “Er was eens”. Hoe de rest van het verhaal verloopt, kunnen de gasten van Disneyland Paris zelf bepalen door te kiezen voor Piraten of Prinsessen tijdens het Festival van Piraten en Prinsessen van 31 maart tot en met 31 mei 2018! Zij kunnen shows en attracties beleven, Disney Figuren ontmoeten, hun gezichten laten schminken, de jonge gasten kunnen zich verkleden en iedereen kan genieten van een groot aanbod aan entertainment in het Disneyland Park. De gasten zijn helden in hun eigen avonturenverhaal. Ze kunnen ervoor kiezen om een Piraat of Prinses te zijn, of beiden. Dat is de echte magie van Disneyland Paris! Het gloednieuwe Festival van Piraten en Prinsessen is een van de hoogtepunten van de 25e verjaardag van Disneyland Paris dat nog wordt gevierd tot september 2018.

Een gloednieuwe interactieve show

Disney Pirate or Princess: Make your Choice! is de nieuwste noviteit die in het voorjaar van 2018 naar Disneyland Paris komt met meer dan 85 artiesten. Show director Christophe Leclercq heeft een grootse interactieve show gemaakt: “Dit is de eerste keer ooit dat we onze gasten zo volledig onderdompelen in een buitenshow. Ze beslissen over hun team en ze beleven allemaal een ander verhaal, afhankelijk van de keuze die ze maken. ”

De twee werelden komen meerdere keren per dag samen. Vanaf beide kanten van de Parade-route komen de Piraten paradewagen en de Disney Prinsessen paradewagen en zij stoppen halverwege om de gasten onder te dompelen in een muzikaal feest. Daarna rijden de wagens naar Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje waar ze samenkomen voor een gigantisch spektakel met interactie met de gasten.

Op de kleurrijke Prinsessen paradewagen staan Assepoester en Belle en meer recente favorieten, zoals Rapunzel. Christophe zegt: “Er zijn in totaal negen Disney Prinsessen, waaronder ook Vaiana – en zij zullen worden vergezeld door niemand minder dan Mickey Mouse!” Ze worden omringd door een groep dansers in kostuums vol bloemen en vieren de wereld van Fantasyland, waar dromen uitkomen.

Aan de kant van de Piraten vaart een enorm galjoen door Main Street, U.S.A. Kapitein Haak en Vetje staan aan boord tegenover Peter Pan en Wendy … én Minnie Mouse in haar beste piraten outfit! “Er zijn ook enkele nieuwe figuren onder deze bemanning, waaronder de held van Disney Junior’s Jake en de Nooitgedacht Piraten!”. Een acrobatische bemanning van piraten springt van de ene mast naar de andere of omhoog de lucht in, waardoor deze lentecruise een vrolijk muzikaal avontuur is dat de geest van Adventureland viert.

Op Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje komt iedereen samen. De gasten worden vervolgens uitgenodigd om een kant te kiezen en deel te nemen aan een van de twee routines, Piraten of Prinsessen. Samen met hun favoriete Disney Figuren brengen zij op een speelse melodie een eerbetoon aan het Disneyland Park, de enige plek waar gasten van de twee werelden bij elkaar kunnen genieten. “En omdat de gloednieuwe show elke dag een paar keer zal plaatsvinden, kunnen de gasten terugkomen en later op de dag van kant wisselen! Beide avonturen bieden iets voor iedereen!” voegt Christophe toe.

Beleef het voorjaar met piraten en prinsessen als een van de hoogtepunten van de verlenging van de 25e verjaardag

Piraten en Prinsessen worden niet vergeten tijdens de 25e verjaardag van Disneyland Paris, die nog steeds in volle gang is tot september 2018. Elke dag neemt Disney Stars on Parade, speciaal gemaakt voor het 25-jarig jubileum, gasten mee op reis naar unieke werelden met Peter Pan, Disney Prinsessen en Prinsen en vele andere Disney Figuren. De betoverende avondshow Disney Illuminations tovert het Kasteel van Doornroosje om in een enorm scherm waar de verhalen van De Kleine Zeemeermin en zelfs Frozen tot leven komen. Voor de eerste keer zijn ook scènes van live actionfilms zoals Pirates of the Caribbean te zien. Gasten ervaren een buitengewone zeeslag, inclusief kanonschoten afgevuurd door de legendarische Black Pearl van Jack Sparrow. Jack Sparrow is ook te bewonderen in de populaire attractie Pirates of the Caribbean in Adventureland, samen met Captain Barbossa en een bende nieuwe piraten.

Dit voorjaar is ook de perfecte gelegenheid om klassieke attracties, zoals Le Pays des Contes de FéesBlanche-Neige et les Sept Nains en Peter Pan’s Flight opnieuw te ontdekken.

Ontdek het Disneyland Park: de beste plek om een prinses of piraat te worden

De jongste gasten die ervan dromen om op hun favoriete helden te lijken, kunnen het hele jaar door kostuums vinden in een aantal winkels in de Disney Parken. Le Coffre du Capitaine (Adventureland) is de ideale schuilplaats voor diegenen die de perfecte piraat willen worden, terwijl La Chaumière des Sept Nains (Fantasyland) iedereen bekroont die een echte prinses wil zijn! Exclusief in het Disneyland Hotel kunnen gasten Princess for a Day1worden en een sprookjesachtige metamorfose ondergaan! Kraampjes waar je je kunt laten schminken2 zijn overal in het Disneyland Park te vinden. De Merchandise-teams van Disneyland Paris hebben ook een volledig nieuw assortiment producten ontwikkeld speciaal voor dit festival.

Een groot aantal Disney Figuren is aanwezig voor foto’s3 met alle piraten en prinsessen op onder andere hun ontmoetingsplaats op Pirates’ Beach, in de buurt van het galjoen van Kapitein Haak of in het Princess Pavilion, een magische locatie voor de grootste Disney-heldinnen, waar gasten betoverende ontmoetingen kunnen ervaren.

Een feest voor de smaakpapillen en voor de ogen

Tot slot hebben fijnproevers de mogelijkheid om te dineren aan de koninklijke tafel van Assepoester in Auberge de Cendrillon3 of in Captain Jack’s – Restaurant des Pirates3, de thuishaven van piraten op zoek naar exotische gerechten, in een Caribische taverne aan het strand.

1 Een vergoeding is van toepassing. Op basis van reservering (beperkte tijden & plaatsen). Verschillende pakketten zijn beschikbaar.
2Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Een vergoeding is van toepassing.
Het hele jaar beschikbaar.

Lekker dichtbij Disneyland Paris logeren? Kijk dan eens naar Center Parcs Villages Nature Paris of op het aanbod van VrijUit.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.