logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuw op Disney+ in oktober

Benieuwd wat er in oktober 2021 op de programmering van Disney+ staat? Hieronder zie je een overzicht van alle films en series die in oktober nieuw op Disney+ verschijnen. Absolute highlights zijn: Y: The Last Man (6 Oktober), Black Widow gratis te streamen via Disney+ (6 Oktober), Fauci (20 Oktober) en doorlopend nieuwe afleveringen van Dat ene woord: Feyenoord (Nederlandse Disney+ Original serie),  American Horror Stories en Only Murders in the Building.

streaming-banner-disney-plus

Nieuwe titels die in oktober verschijnen op Disney+

Daarin blijven uiteraard series als Becoming, High School Musical; The Musical; The Series, Disney Insider en Pixar komt tot leven doorlopen met nieuwe afleveringen.

6 Oktober

Black Widow
Premiere bij Disney+. In Black Widow, de nieuwste actieen spionnenfilm van Marvel Studios, haalt het verleden van Natasha Romanoff (aka Black Widow) haar in. Achtervolgd door een kracht die voor niets zal stoppen om haar neer te halen, moet Natasha haar verleden als spion onder ogen zien. Ze krijgt hierbij opnieuw te maken met relaties die, lang voordat ze een Avenger werd, verbroken werden. Scarlett Johansson keert terug in haar rol als Natasha / Black Widow, Florence Pugh schittert als Yelena, David Harbour speelt Alexei / The Red Guardian en Rachel Weisz is Melina. Black Widow is geregisseerd door Cate Shortland en geproduceerd door Kevin Feige. Het is de eerste film uit Fase 4 van de Marvel Cinematic Universe.

Y: The Last Man
Premiere bij Disney+. De dramaserie Y: The Last Man, gebaseerd op de veelgeprezen serie van DC Comics door Brian K. Vaughan en Pia Guerra, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin een ramp ieder mens met een Y-chromosoom heeft vernietigd, behalve een man en zijn huisdier aap. De serie volgt de overlevenden in deze nieuwe wereld, terwijl ze worstelen met hun inspanningen om te herstellen wat verloren was en de mogelijkheid om iets beters te bouwen. Y: The Last Man is een zestig-delige science fiction comic serie dat gepubliceerd is in 2002.

9/11: One Day in America, Seizoen 1, Afl. 1-6
Geproduceerd in samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, biedt de zesdelige serie een uitgebreide verslaggeving van de dag door enkel gebruik te maken van archiefbeelden – waarvan sommige nooit eerder vertoond – en nieuwe, originele interviews met ooggetuigen die ondertussen bijna twee decennia hebben gehad om te reflecteren over de gebeurtenissen die ze overleefden. Het resultaat is een van de meest krachtige, meeslepende en emotioneel beladen verslagen ooit geproduceerd over deze onfortuinlijke dag.

Among the Stars, Seizoen 1, Afl. 1-6
Premiere bij Disney+. De serie is een vlieg op de muur in de wereld van NASA, vanuit zowel de lucht als op de grond. O.a. astronaut Chris Cassidy wordt gevolgd.

Empire, Seizoen 1, Afl. 1-6
Empire is een Amerikaans muzikale dramaserie van de zender FOX. De serie ging in première op 7 januari 2015. Een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscargenomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaar maakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk.

Good Karma Hospital, Seizoen 1, Afl. 1-6
In een kustplaats in het tropische Zuid-India komt de jonge dokter Ruby Walker aan bij het vervallen Good Karma Hospital om zich aan te sluiten bij een team van toegewijde maar overwerkte medici. Gerund door de lekker excentrieke Engelse Lydia Fonseca, is dit kleine, vindingrijke ziekenhuis met veel te weinig budget het hart van de lokale bevolking. Het is meer dan een medische post – het is een thuis.

Rel, Seizoen 1, Afl. 1-12
Rel is een een succesvolle, hardwerkende vader en echtgenoot aan de West Side van Chicago, wiens leven perfect op schema ligt. Dat wil zeggen, totdat hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft met zijn eigen kapper – de ergste persoon voor je vrouw om mee te slapen, want hoe moeilijk het ook is om liefde te vinden, het is nog moeilijker om een goede kapper te vinden. Nu hij gescheiden is, en zijn zoon en dochter verhuisd zijn naar Cleveland met hun moeder, moet Rel beginnen aan de moeilijke taak om zijn leven opnieuw op te bouwen als een alleenstaande vader.

8 Oktober

The Muppets: Haunted Mansion
Premiere bij Disney+. The Great Gonzo – de wereldberoemde waaghals artiest- heeft het allemaal gedaan, heeft alles gezien en alles overleefd. Maar op Halloween gaat de onverschrokken Gonzo de grootste uitdaging uit zijn leven aan. Hij gaat een nacht doorbengen op de meest grimmige plek op aarde: The Haunted Mansion. Geinspireerd door vier inconische Disney Hauntedmansions in de Disney-parken, bevat “Muppets Haunted Mansion” veel verborgen eastereggs voor de echte Disney-fans en zullen de “Muppet-ized” sets en rekwisieten de kijkers onderdompelen in het verhaal.

Gifted (2017)
Frank Adler is een vrijgezel die zijn hoogbegaafde nichtje, Mary genaamd, opvoedt in een kustplaatsje in Florida. Frank probeert ervoor te zorgen dat Mary een normaal leven kan leiden. Zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt en plannen maakt om Frank en Mary uit elkaar te halen.

Hot Tube Machine
Een stel vrienden op leeftijd zuipt op een avondje flink door. Als ze beschonken in een bubbelbad gaan zitten, blijkt dit tot hun schrik een ‘Hot Tub Time Machine’ te zijn die hen terugstuurt naar het jaar 1986. Dankzij deze tijdmachine vinden ze hun jeugd terug, wat voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen zorgt…

The Joy Luck Club
Vier Chinese vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om een spel te spelen en bij te praten. Wanneer één van hen sterft, wordt haar dochter gevraagd haar plaats in te nemen. De moeders zijn grootgebracht in China, hun dochters zijn Amerikaans. Dit zorgt regelmatig voor botsingen en onbegrip. Maar doordat de moeders over hun jeugd vertellen, wordt dit doorbroken.

Prins
In Prins draait het om de 17-jarige Ayoub (Ayoub Elasri), die tot over zijn oren verliefd is op Laura (Sigrid ten Napel). Helaas is Laura al bezet. Terwijl hij op verschillende manieren probeert haar hart te veroveren, komt hij Kalpa (Freddy Tratlehner) tegen, een zware crimineel met een paarse Lamborghini Diablo. Onder invloed van Kalpa begint Ayoubs wereld uit elkaar te vallen.

13 Oktober

Just Beyond
Premiere bij Disney+. Geïnspireerd door het werk van R.L. Stine, is “Just Beyond” een anthologie serie van acht verbazingwekkende afleveringen die de kijker laat nadenken over een werkelijkheid die wij niet kennen. Elke aflevering heeft met een nieuwe cast van personages die op een verbazingwekkende reis van zelfontdekking in een bovennatuurlijke wereld van heksen, aliens, geesten en parallelle universa gaan. Stine, veelvuldig auteur van horrorfictie voor jongeren, waaronder de series “Goosebumps” en “Fear Street”, jaagt al meer dan 35 jaar wereldwijd lezers de stuipen op het lijf met zijn verhalen. De makers van Just Beyond verwijzen veel naar Stine’s populaire verhalen. In de afleveringen wordt aandacht besteed aan problemen van tieners, zoals pesten, groepsdruk en angst.

Reservation Dogs, Seizoen 1, Afl. 1-8
Premiere bij Disney+. Reservation Dogs, met Sterlin Harjo en Taika Waititi, is een komedie die de avonturen volgt van vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma die stelen, roven en redden om zo naar het exotische, mysterieuze en verre land Californië proberen te komen. Reservoir Dogs is een verrassende en grappige komedie en elke aflevering duurt een half uur.

Disney Secrets of Sulphur Springs, Seizoen 1, Afl. 1-11
De ouders van de 12-jarige Griffin Campbell hebben zojuist hun leven ontworteld door naar een nieuwe stad te verhuizen en eigenaar te worden van een verlaten hotel in de hoop het terug te brengen naar de levendige vakantiebestemming die het ooit was. Niet lang nadat Griffin zijn eerste dag op een nieuwe school begint, komt hij erachter dat het hotel waar hij zojuist is ingetrokken naar verluidt wordt achtervolgd door de geest van een meisje dat decennia geleden is verdwenen.

Godfather of Harlem, Seizoen 1, Afl. 1-10
Godfather of Harlem vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson, die begin jaren zestig terugkeerde van tien jaar gevangenisstraf om de wijk te vinden waar hij ooit de macht had. Met de straten onder controle van de Italiaanse menigte, moet Bumpy het opnemen tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Tijdens de gewelddadige strijd vormt hij een alliantie met de radicale predikant Malcolm X.

Legion
Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vechten voor hun leven en zichzelf moeten verdedigen tegen engelen, gestuurd door God om de mensheid uit te roeien. Wat de groep niet weet, is dat deze bijbelse apocalyps er voor zorgt dat zij misschien wel eens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn, omdat één van de serveersters zwanger is, van de Messias…

streaming-banner-disney-plus

15 Oktober

The most magical story on earth: 50 years of Disney World

Raising Helen
In de film draait het om Helen (Kate Hudson), een jonge vrouw die de assistente is van de directeur van een modellenbureau. Haar wereld komt op zijn kop te staan als haar zus en zwager omkomen in een auto-ongeluk. Helen blijft achter met hun drie kinderen.

20 Oktober

Fauci
Premiere bij Disney+. Met zijn kenmerkende mix van wetenschappelijk inzicht, openhartigheid en integriteit, werd Dr. Anthony Fauci het meest onwaarschijnlijke culturele icoon van Amerika tijdens de COVID-19pandemie. Als wereldberoemde specialist op het gebied van infectieziekten en de langst dienende leider op het gebied van volksgezondheid in Washington, D.C., heeft hij toezicht gehouden op de reactie van de VS op 40 jaar aan uitbraken, waaronder hiv/aids, SARS en ebola. “FAUCI” van National Geographic Documentary Films, gemaakt rond ongekende toegang tot Dr. Fauci, is een onthullend portret van een van onze meest toegewijde ambtenaren.

Apocalypse: War of the Worlds, Seizoen 1, Afl. 1-6
De Koude Oorlog, die aanving in 1945 en duurde tot 1991, is een geschiedenis die bepaald werd door de confrontatie van twee werelden en twee systemen. Het kapitalistische Westen, gedomineerd door de machtige Verenigde Staten, neemt het op tegen het communistische Oosten, het Sovjetrijk. Beide partijen bezitten het ultieme wapen: de atoombom. Geen van beide partijen kan die echter gebruiken, omdat het gevaar van een nucleaire apocalyps te groot is. Deze balans van angst zorgt paradoxaal genoeg voor een halve eeuw vrede en welvaart in het Westen; elders in de wereld weerklinkt echter wapengekletter.

Pagan Peak, Seizoen 1, Afl. 1-8
Wanneer een gruwelijk geënsceneerd lichaam wordt gevonden op een bergpas in de Alpen, dichtbij de DuitsOostenrijkse grens, worden twee rechercheurs gestuurd voor onderzoek. Voor de Duitse detective Ellie is dit de eerste echte uitdaging van haar carrière; haar Oostenrijkse tegenhanger Gedeon lijkt echter alle ambities in zijn werk te hebben verloren. Al snel ontdekken ze meer plaats delicten met symbolisch geposeerde slachtoffers, die doen denken aan heidense rituelen. Het lijkt allemaal deel uit te maken van een groter, sinister plan. Ellie staat steeds meer onder druk om de motieven van de gestoorde moordenaar te begrijpen, zodat ze hem kan stoppen. De jacht leidt hen steeds dieper in de donkere valleien en archaïsche Alpengebruiken – en de paranoïde wereld van de moordenaar.

Studio Tarara, Seizoen 1, Afl. 1-8
Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky is verslaafd aan drank en drugs, Sandra aan seks en Jean is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.

Der Uberlaufer
Walter Proska, een jonge soldaat bij de Wehrmacht, keert in de zomer van 1944 terug naar het oostfront. Door een ontmoeting met de partizane Wanda en de vriendschap met lotgenoot Kürschner krijgt hij zo zijn twijfels over de zin van zijn taak. Ondertussen rukt het Rode Leger steeds verder op en lijkt de positie van Proska en zijn eenheid onhoudbaar te worden.

22 Oktober

Glass (2019)
David Dunn is met hulp van zijn zoon op zoek naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor een aantal ontvoeringen in een buurt in Philadelphia. Wanneer David stuit op de dader, Kevin Wendell Crumb met de psychische aandoening Dissociatieve Identiteitsstoornis, worden ze allebei opgepakt en opgesloten in een inrichting. Daar brengt de geheimzinnige psychologe Ellie Staple ze samen met de geniale, maar breekbare Elijah Price met als doel ze alle drie af te helpen van wat zij ziet als grootheidswaanzin. Maar kan ze wel op tegen deze drie zelfverklaarde superhelden?

The kid who would be King
Alex is een jonge Britse scholier. Op een dag worden zijn dagelijkse problemen overschaduwd door de ontdekking van het mythische zwaard Excalibur. Met het krachtigste zwaard in de geschiedenis in handen van de minst machteloze schooljongen in Groot-Brittannië neemt hij het samen met zijn vrienden op tegen een middeleeuwse slechterik genaamd Morgana, die de wereld verwoest heeft. Ze krijgen hierbij hulp van niemand minder dan Merlin zelf.

The other side of the door
Een moeder worstelt met haar gevoelens voor haar dochter en man wanneer ze de dood van haar zoon moet zien te verwerken. Door middel van een ritueel, waarbij de deur tussen de wereld van de doden en van de levenden opengaat, probeert ze afscheid te nemen van haar zoon. Al snel blijkt dat ze alles op alles moet zetten om haar gezin te beschermen tegen een kwade geest die ooit haar geliefde zoon was.

Wolf (2013)
Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.

streaming-banner-disney-plus

27 Oktober

Amigo’s, Seizoen 1, Afl. 1-10
Vijf gedetineerden komen ongeveer gelijktijdig vrij uit de gevangenis. Rik, die de leiding neemt over het team, heeft leren koken in de gevangenis en wil een eigen restaurant beginnen. Ze sluiten één deal: Ze blijven op het rechte pad. Halil houdt zich hier niet aan. Hij steelt het benodigde geld dat hij nodig heeft om vennoot te worden. Het pand wordt hen aangeboden door de louche zakenman Alain. Alain lijkt wel de goedheid zelve door dit pand aan de groep te geven. Bij restauratiewerken ontdekt Berten echter een lijk in de tuin.

Crimi Clowns, Seizoen 1
Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Keeping faith, Seizoen 1, Afl. 1-18
Faith Howells is een advocate, echtgenote en moeder. Wanneer haar man plotseling verdwijnt, vecht zij om de waarheid te achterhalen. Ze komt tot de ontdekking dat haar man een dubbelleven leidde. Ze leert ook dat haar idyllische woonplaats in Carmarthenshire, Wales, duistere geheimen herbergt. Dit zorgt ervoor dat het leven dat Faith en haar gezin gewend zijn, wordt bedreigd.

Liar, Seizoen 1, Afl. 1-6
Laura Nielson is een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas. Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beiden hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars familie.

Spitsbroers, Seizoen 1 & 2
In Spitsbroers nemen de Moerman-broers de kijker tien weken lang op sleeptouw in de arena van het Belgische voetbal. Het spelletje is hun grote passie en ze dromen luidop van een carrière als profvoetballer. Een van de twee breekt door, de andere blijft met lege handen achter. Allebei moeten ze keuzes maken, omgaan met succes en falen, prijzen betalen. En allebei moeten ze volwassen worden.

What we do in the shadows, Seizoen 1, Afl. 1-10
Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze de steeds veranderende wereld om hen heen te begrijpen.

29 Oktober

Books of Blood
De film vertelt drie verhalen die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben. Een huurmoordenaar is op jacht naar een boek dat naar verluidt heel veel geld waard is. De man ziet deze opdracht als zijn allerlaatste klus en wil hiervoor tot het uiterste gaan. De gekwelde studente Jenna zit thuis nadat ze op school een zenuwinzinking kreeg. Ze loopt weg en komt in een dorpje terecht waar ze een kamer huurt bij een aardig koppel. Tot slot is er de hoogleraar Mary die zich bezighoudt met het ontmaskeren van bovennatuurlijke verschijnselen. Haar nieuwe uitdaging komt in de vorm van Simon die beweert met de doden te kunnen communiceren.

App
Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) sluit zich helemaal op in de wereld van apps en sociale media. Na een feest waar ze te diep in het glaasje heeft gekeken, ziet ze dat een onbekende een app op haar telefoon heeft gezet, die alle informatie lijkt te hebben over haar situatie en die van haar vrienden. Als haar vrienden een voor een omkomen, snapt ze dat de app meer is dan een simpel handigheidje.

De Wilde Stad
De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Amsterdam vormt het podium van een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier beleefd door de ogen van echte stadsbewoner en filmkater Abatutu. Hij laat de dynamiek en snelheid van de stad zien, die voor veel mensen onopgemerkt blijft.

Don’t Hang Up
Brady, Sam and Mosley zijn verwende jongens en ze vervelen zich. Ze houden mensen voor de gek door hen te bellen. Hun telefoontjes zijn nogal extreem van aard. Ze genieten optimaal van de misleiding van hun nietsvermoedende slachtoffers, van wie -voor de maximale vernedering- ook filmpjes online worden gezet. Dan hebben ze plots met de verkeerde te maken en zijn ze zelf degene aan de andere kant van de lijn. Een normale avond van een stel blijmoedige tieners wordt steeds bloediger als hun eigen grap tegen hen gebruikt wordt.

The Hills Have Eyes
Een Amerikaanse familie is met de camper op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

Kristen
Het is donker. Een vrouw alleen. Een onbekende man belt steeds met de vraag of ze naar buiten wil komen. Hij wacht daar op haar, zo meldt hij. Ze kan niemand bereiken. Alles om haar heen verandert langzaam in een nachtmerrie. Ze weet niet wie deze persoon is of waarom hij dit doet. Alleen dat hij buiten is en op haar wacht. Zijn spel is begonnen.

De Poel
Twee gezinnen gaan wildkamperen aan de oevers van een idyllisch bosmeertje, ver weg van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht, die in het meertje huist, het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

Scary Movie 4
Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tripods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit ‘Grudge house’ waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.