logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit komt er nieuw op Disney Plus in mei 2020

Ook in mei staan er weer een aantal geweldige items op het programma voor de nieuwe streamingdienst Disney Plus. Wij hebben de coolste items voor je verzameld. Waar kijk jij het meest naar uit? Laat het ons weten in de commentaren!

Vanaf 1 mei te zien:

Prop culture: Iconic art of the movies

Premiere op Disney+. Dit is echt een serie voor de geeks en nerds onder ons! Prop Culture neemt je mee naar de wereld van filmhistoricus en prop-verzamelaar Dan Lanigan. Hij brengt iconische Disney-filmprops met de filmmakers, acteurs en crew samen die ze hebben gemaakt en hebben gebruikt in hun meest geliefde films. Tijdens deze reis zal Dan verloren items terugvinden, privécollecties bezoeken en stukken uit het Walt Disney-archief in hun oorspronkelijke glorie herstellen. Onder de films die dit seizoen te zien zijn, zijn Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Mary Poppins, The Muppet Movie, Tron en Who Framed Roger Rabbit? Bekijk hier vast een fragment van Prop Culture!

Bride of Boogedy

Filmtip voor de vrijdag filmavond. Een familie die heel erg houdt van het uithalen van kattenkwaad wordt achtervolgt door hun familiespook Mr. Boogedy. Een garantie voor vrijdagavond vermaak.

Daarnaast kun je genieten van de volgende programma’s:

 • National Geographic: Car SOS
 • National Geographic: Primal Survivor seizoen 1-4
 • Kirby Buckets, seizoen 1-3
 • Coop & Cami Ask the World
 • Marvel’s Runaways, seizoen 2
 • De Disney Short: How to play baseball

4 mei

Disney gallery: The Mandalorian

Premiere op Disney+. “Disney Gallery: The Mandalorian” is een documentairereeks met acht afleveringen die het doek van The Mandalorian. Elk hoofdstuk verkent een ander facet van de eerste live-action Star Wars-televisieshow door interviews, beelden achter de schermen en rondetafelgesprekken georganiseerd door Jon Favreau. Onderwerpen van dit seizoen zijn onder meer het filmproces, de erfenis van George Lucas ‘Star Wars, hoe de cast bracht de personages tot leven, de baanbrekende technologie van de serie, het kunstenaarschap achter de praktische modellen van de show, effecten en wezens, plus de creatieve invloeden, de iconische score en verbindingen met Star Wars-personages en rekwisieten uit de hele melkweg.

Bekijk hier de trailer van Disney Gallery: The Mandalorian:

streaming-banner-disney-plus

Maak je daarnaast klaar voor de seizoensfinale van Star Wars: The Clone Wars!

15 mei


It’s a dog’s life with Bill Farmer

Premiere op Disney+. Na 30 jaar stapt de iconische stem van Goofy en Pluto, ingesproken door Bill Farmer, achter zijn microfoon vandaan om zijn eigen personages te ontmoeten: honden! Ga je mee met Bill op reis door het land om honden te ontmoeten die in hun leven ongelooflijke klussen verrichten?

22 mei


streaming-banner-disney-plus
 • Just roll with it, seizoen 1
 • Marvel Rising: Operation Shuri
 • Marvel’s Future Avengers, seizoen 2
 • Mech-X4! Seizoen 1 en 2

26 mei


Night at the museum

Filmtip voor de vrijdag. De nieuw gestarte nachtbeveiliger van het Natuurhistorisch Museum ontdekt dat een oude vloed de tentoongestelde dieren en voorwerpen tot leven brengt in de nacht. Dat richt grote schade aan…

Maar je kunt ook genieten van:

 • Bleuy
 • National Geographic: Wild Yellowstone, seizoen 1

29 mei

Maleficient: Mistress of Evil

Filmtip voor de vrijdag. Wanneer Prince Philip het eindelijk aandurft om Aurora ten huwelijk te vragen, lijkt het erop dat er een einde komt aan de vijandigheid die al generaties heerst tussen Ulstead en The Moors. Aurora weet haar stiefmoeder Maleficent zelfs over te halen om in te gaan op een uitnodiging in het kasteel van Koning John en Koningin Ingrith.

 • The Evermoor Chronicles, seizoen 1 en 2
 • The Moon Spinners, een Disney feature
 • Violetta, seizoen 2

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.