logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Niets zo charmant als een Bloxit aan de wand


Je maakt een huis persoonlijk en levendig met leuke dingen aan de muur. Dat kunnen schilderijen zijn die een speciale betekenis voor je hebben, eigen creaties, spreuken die echt bij je passen, of natuurlijk foto’s. Maar dan kom je wel ook meteen bij een lastige situatie, want foto’s wil je meestal niet té groot aan de muur hangen, zeker niet als er mensen op afgedrukt staan. Waarom? Het wordt dan te echt, te groots. Kleine foto’s moeten het dus worden, maar één kleine foto is ook maar wat sneu. En dus maak je een soort collage aan je muur van verschillende foto’s. Staand, liggend, vierkant… en zie die maar eens netjes naast elkaar te hangen! Een beetje te veel of te weinig afstand tussen twee foto’s en het hele evenwicht is uit balans. Bloxit, een idee van het Nederlandse bedrijf Eprint, biedt de oplossing in een flexibel collagesysteem.

Flexibel en strak

De Bloxit zelf is een matte foto, gedrukt op een stevig stuk mdf. Aan de achterkant van die fotoplaat zitten een aantal plastic noppen, die in een speciale onderplaat geklikt worden. En daar zit hem nu net dat slimme idee. Als je jouw eerste Bloxit koopt, dan bestel je een basisplaat met bijbehorende Bloxit-blokken. Die plaat kan 96×96 cm zijn, maar ook 120×71 cm – staand of liggend. En dan kun je gaan kiezen. Welke formaten foto’s wil je er op? Vierkant, rechthoekig? Smal en lang of juist in het normale formaat? Het Bloxit bestelsysteem neemt je stap voor stap mee en geeft je een flink aantal suggesties, afhankelijk van het aantal foto’s dat je wil gebruiken. De foto’s worden overigens gedrukt op echt fotopapier, waardoor ze mooi kleurecht zijn en bovendien haarscherp. Ook van heel dichtbij. En ze hebben een heel mooie matte finish, waardoor je zelfs in de zon bijna geen glans waarneemt.

Altijd recht

Het voordeel van Bloxit is dat je alleen maar de achterste plaat vast hoeft te maken op de muur. Vier schroefjes en je bent klaar. Dankzij het raster aan gaten schuif je de Bloxen er zo in, en kun je ze er zo weer uithalen om ze te vervangen door een nieuwe Blox. Of om alle Bloxen een nieuw plekje te geven. Wel even de waterpas erbij houden bij het ophangen van de achterplaat, dan weet je zeker dat hij recht hangt. Tip: je kúnt de Bloxit natuurlijk netjes in het midden boven de bank hangen, maar dat is niet altijd mooi. Kies eens voor een andere plek, waar je hem zelf vaker ziet bijvoorbeeld, of een stukje uit het midden van de bank.

Stevig

Dat klinkt een beetje raar en onbekend, foto’s op mdf, maar ik kan je garanderen dat het een topkwaliteit product is. Het is echt een heel stevig en solide systeem. De witte achterplaat is 12 mm dik, en de losse fotoblokken – sorry, Bloxen – zijn zelfs 18 mm dik. Samen maakt dat een gewicht van ongeveer 25 kilo. Doordat de fotoplaten 18 mm dik zijn, en de randen zwart zijn afgewerkt, krijg je bovendien een stoer 3D-effect. Een echte eye-catcher!


Recensie over ePrint Bloxit

CooleSuggesties topper

Een uniek product dat tot in de puntjes is afgewerkt. Met een Bloxit maak je echt van iedere foto een eyecatcher in je kamer, kantoor of wachtkamer.

Score: 9


Informatie

Bloxit, ePrint
Meer weten?
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.