logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké, Henk van Straten

Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké Henk van Straten

Henk van Straten is een redelijk bekende schrijver uit het Brabantse Eindhoven (nou ja: Veldhoven, maar dat ligt om de hoek). Hij is vooral bekend vanwege zijn korte verhalen, zijn columns zogezegd, die nogal scherp en cynisch zijn. Zelfs zo cynisch dat hij een paar keer de aandacht van de grote media heeft weten te bereiken, omdat zijn artikelen voor de nodige opschudding zorgden. In het boekje Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké zet Henk van Straten zijn passie voor het schrijven voort, middels het schrijven van zijn typerende columns,

Niets zal ons redden

Dat is al een lekker positieve uitspraak. Daarmee is de toon wel gezet! En dat is ook zo. In dit compacte boekje komt de neerslachtige houding die ten grondslag ligt aan de observaties van Henk. Of beter: hoe hij een bijzondere situatie kritisch weet te benaderen, want dat is eigenlijk meer aan de orde. Henk verbaast zich (terecht) regelmatig over de onverschilligheid van mensen om hem heen. Typisch en vreemd gedrag weet hij met scherpe pen te omschrijven en van een snedig repliek te voorzien. Genieten voor liefhebbers van cynisme en sarcasme, maar ook vooral voor mensen die de wereld toch echt wel een warm hart toedragen. Want: een beetje liefde is oké!

Lekker vlot

In het begin van het boek predikt de schrijver zelf over het uitblijven van succes voor boeken met columns, maar volgens mij moet daar absoluut nog wel een markt voor zijn. Mij pakken ze telkens weer in, in ieder geval. Ik houd wel van een boek dat je in een verloren paar minuutjes kunt pakken om even tot nadenken gezet te worden. En dan stiekem ontdekken dat je zo een flink aantal artikelen gelezen hebt… tja. Zo gaat dat soms.

Ga direct naar Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké op BOL.com.


Recensie over Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké

CooleSuggesties topper

De vlot geschreven situatieschetsen van Henk van Straten zijn een mengeling van herkenning, verbazing en vermaak. Een fijne combinatie, waar ik persoonlijk heel gelukkig van word. De diepere boodschap is duidelijk: neem het leven niet zo serieus, vertrouw wat meer op elkaar en help een ander eens uit de brand!

Score: 9


Informatie

Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18+ jaar. ISBN: 9789038807034. Prijs: 17.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.