logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het niets aan de hand hotel 2: Hier zijn heus geen yeti’s!

Dit is het tweede boek van Frankie Baluster, de zoon van Rani Roy en Borman Baluster. Zijn ouders zijn de eigenaars van het niets aan de hand hotel, waar meestal wel iets aan de hand is, maar wat wil je dan, als je een hotel hebt voor magische wezens? In het eerste boek gebeuren er al rare dingen, maar als je dit boek hebt gelezen, dan weet je pas wat raar is! In dit boek begint het allemaal met de moeder van Frankie die zich heel erg verheugd op een toverfeest: trollewende (dat is nieuwjaar voor magische wezens).

Puree

Frankie wordt uit bed geroepen door zijn tante Nanette. Ze zitten in de puree, er komt een sneeuwstorm hun kant op!!! en niet eens zomaar een sneeuwstorm nee nee, een hele grote sneeuwstorm. Een sneeuwstorm zo groot dat er wel yeti’s in verstopt zouden kunnen zitten. Ondertussen is er een gast binnengekomen. Keet Krabouter, een leprechaum (dat zijn eigenlijk gewoon pechkabouters) en die heeft helemaal geen zin in trollewende sterker nog… o wacht dat vertel ik dadelijk wel. Even terug naar de sneeuwstorm, Nanette riep Frankie omdat ze aan het winkelen was (met een betovering zodat ze niet opviel, natuurlijk) en ineens merkte dat iedereen zoveel mogelijk eten insloeg. Dat vond ze vreemd en het viel er toen op dat er een sneeuwstorm hun kant op raasde. Maar toen ze dat aan Frankie en zijn vader vertelde waren hun eerst wel verrast en bang, maar toen vond Frankie het opeens niet zo erg meer: hij dacht dat hun yeti-vrienden erin meereisden. Oke even een ander verhaal: Borman heeft vroeger gereisd en is toen een yeti tegengekomen: Orfis. En nu dacht Frankie dat ze trollewende met hen kwamen vieren!

Ga direct naar Het niets aan de hand hotel 2: Hier zijn heus geen yeti’s op BOL.com.


Recensie over Het niets aan de hand hotel 2: Hier zijn heus geen yeti’s

Het Niets aan de Hand Hotel is een geweldig leuk en stoer hotel, waar ik graag eens een kijkje zou willen nemen. Door het boek heen vind je coole tekeningen in zwart-wit, die je laten zien hoe de vreemde wezens er uitzien. Het tweede deel uit de reeks is een heel leuk boek met veel spanning en heel erg fantasierijk. Ikzelf vond vooral Keet Krabouter leuk.

Score: 8


Informatie

Het niets aan de hand hotel 2: Hier zijn heus geen yeti’s,
Illustrator: Steven Lenton
Uitgever: Kluitman, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020674682. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!