logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Nier: Replicant Ver.1.22474487139


Nier: Replicant Ver.1.22474487139 doet je in eerste instantie denken dat het een eenvoudig actie-rollenspel is, dat zich afspeelt in een somber fantasie-universum. Naarmate je in het spel duikt, zal het je laten zien dat het veel meer is dan dat. Het groeit en ontwikkeld in een rap tempo naar een bijzonder spel met een bizar – zeg maar gerust ‘raar’ – verhaal. Een van de bijzondere aspecten is dat dit spel 11 jaar geleden ook al is uitgebracht. Nu is het volledig bijgewerkt en opgepoetst om aan onze moderne eisen te voldoen. Maar is dat wel zo?

Nieuwe Nier

De gamenaam Nier komt je vast bekend voor. De actie-RPG uit 2017, Nier: Automata , bleek een onverwacht succes te zijn. Daardoor ontstond ook een hernieuwde interesse in de originele game – en die kun je nu spelen onder de onhandige naam Nier Replicant ver.1.22474487139. Het is een mix tussen een upscale en een remix, waarbij enkele fouten van het origineel zijn weggepoetst. Nier: Replicant is geen gemakkelijk spel om uit te leggen. Het verhaal begint in de nabije toekomst, waar een soort plaag de mensheid uitroeit; vervolgens spring je een paar duizend jaar naar de toekomst. Er zijn elementen van een traditioneel post-apocalyptisch landschap, zoals de ruïnes van onze samenleving, maar de elementen van Japanse rpg’s nemen de overhand dankzij magie, monsters en heel veel (te) grote zwaarden. Een bijzondere wereld, die het de moeite maakt om er in rond te lopen! Maar je hebt ook een missie: jij speelt een jonge vechter, die naarstig op zoek is naar een geneesmiddel voor je zieke zusje, die besmet is met een ziekte die meer mensen aantast. Daarbij krijg je hulp van een bijzonder bont gezelschap, waarbij het de kunst is om alle krachten optimaal te bundelen.

RPG zoals het hoort

In sommige opzichten is Nier: Replicant een traditionele fantasy-RPG. Je bent op een epische zoektocht – het vinden van een remedie en het vechten tegen de grote slechterik die de leiding heeft over alle monsters. Onderweg leer je nieuwe vaardigheden en vind je nieuwe wapens. Gave elementen, maar er is meer dan dat. Pas wanneer het spel onverwachte richtingen uitgaat, is het op zijn best. Je bezoekt vreemde steden, waaronder een waar de bewoners duizenden regels strikt volgen, en een stad waar iedereen weigert zijn huis te verlaten. Ook verandert het spel soms van genre. Zo baan je je een weg door een een ondergrondse onderzoeksfaciliteit alsof je Diablo speelt, of sluip je door een spookhuis in Resident Evil- stijl. Wanneer de game terugkeert naar de standaardactie-instellingen, is het alsof je wakker wordt uit een surrealistische droom.

Herhaling, herhaling

De uitstapjes naar andere genres maken van Nier: Replicant een geweldige game. Toch heb je te maken met een klassieke rpg, wat ook inhoudt dat je te maken krijgt met een aantal bekende elementen… waaronder veel ophaalmissies en gevechten die op een gegeven moment een tikje repetitief zullen lijken. Dat is jammer, want ondanks het moderne actiespel met met snelle en hectische gevechten, enorme bazen en een groteske wereld om te verkennen maakt die herhaling het wel minder leuk. Deze speurtochten zijn vaak verhalend interessant, maar de handelingen zijn wel repetitief.


Ga direct naar Nier: Replicant Ver.1.22474487139 op BOL.com.

Recensie over Nier: Replicant Ver.1.22474487139

Nier: Replicant is een bijna melancholische rpg, die energie lijkt te putten uit verdriet, ziekte en herinneringen. Zelfs bij ieder wapen dat je vind hoort een verhaal – dat je ook te horen krijgt. Het verhaal steekt bijzonder goed in elkaar, de gameplay is afwisselend en houdt je geboeid door het spel heen. De graphics zijn soms een tikje oubollig, maar in de regel erg fraai uitgevoerd. Dankzij het diepe verhaal heb je heel wat te volgen. Daarnaast gaat het over het vinden van een remedie en het knokken tegen monsters, het vinden van de juiste voorwerpen en het doorkruisen van dit onbestemde land.

Score: 8


Info

Nier: Replicant Ver.1.22474487139
Uitgever: Square Enix
Getest op: XBOX One
Genre: rpg
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.