logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Niek de Groot en zijn vrienden, Lincoln Peirce

niek de groot en zijn vrienden

Niek de Groot, onze graphic-novel grappenheld, komt met Niek de Groot en zijn vrienden uit in een wel heel bijzondere vorm. In kleur, namelijk! Dat maakt de coole stripheld wel even wat cooler dan normaal, om eerlijk te zijn. Maar er is nog iets bijzonders aan dit boek. Niek de Groot en zijn vrienden vertelt namelijk niet een groot verhaal, maar korte strips, die je los van elkaar kunt lezen. De ene keer is zo’n strip 1 pagina lang, soms ook 2, maar kort en bondig? Dat zijn ze zeker,

Het hele jaar rond

In het begin van Niek de Groot en zijn vrienden zie je hoe Niek en zijn vrienden oudjaar vieren. Met een potje Monopoly, waar natuurlijk het nodige in wordt valsgespeeld. Zo hoort dat bij Monopoly, is het niet? Na de viering van oud-op-nieuw beleef je de goede voornemens van Niek. Of beter gezegd: hoe hij ze in no-time stuk voor stuk breekt. Vanaf dat moment speelt het grootste deel van het boek zich af op school. Dat is ook de plek waar Niek natuurlijk de meeste tijd doorbrengt, net als de meeste kinderen.

Grappig en scherp

De grappen zijn niet altijd bedoeld als grap, maar soms is het ook een scherpe reactie op wat er door iemand anders gezegd wordt. Niek is namelijk bijzonder scherp in sarcasme en droge humor, maar ook zijn vrienden kunnen er wat van! Er zal geen een stripverhaal zijn waarbij je op zijn minst even een glimlach moet opzetten, maar de strips waarbij je zult lachen zijn meer vertegenwoordigd. De grappen van Niek de Groot en zijn vrienden zijn grappig en scherp – je zult gieren van het lachen!

Recensie over Niek de Groot en zijn vrienden

Niek de Groot is begonnen als Graphic Novel, als een soort dagboekvertelling in de stijl van Leven van een Loser of Tom Groot, maar in deze vorm komt Niek misschien nog wel beter tot zijn recht. Het is een unieke vorm binnen het genre: niet alleen de korte strips, die je wellicht kent van Garfield, maar ook het feit dat het boek in kleur is, geeft het boek een extra touch.

Door: CooleSuggesties
Score: Niek de Groot en zijn vrienden krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Niek de Groot en zijn vrienden, Lincoln Peirce

Illustrator: Lincoln Peirce

Uitgeverij De Fontein, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026146435. Prijs: 15 euro.

Ga direct naar Niek de Groot en zijn vrienden op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.