logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Niek de Groot – Baas boven baas

Niek de Groot: Baas Boven Baas gaat over Niek de Groot en hij beleeft echt van alles. De onderwerpen van de strips in het boek zijn dus verschillend. Een nablijver, een keeper, een detective; hij is het allemaal. Het meeste speelt zich af in en rond school. Daar gaat Niek met liefde naartoe (niet dus). In de eerste 10 pagina’s is het nog zomervakantie. Niek moet een nieuwe broek voordat het schooljaar weer begint, maar hij en zijn vader zijn het er niet over eens wat voor soort broek. En de afloop is dan ook wel een beetje verwacht: ze pakken allebei 1 broekspijp en ze gaan trekken. Vervolgens scheurt de broek in tweeën en moet Nieks vader de broek wel kopen.

Naar school

Als de vakantie eenmaal is afgelopen, verlangt Niek al weer naar vakantie. Hij vind het echt een totale ramp dat hij naar school moet. Hoewel school natuurlijk eeuwig saai is en blijft, zijn er ook een paar minder erge dingen. Niek zit namelijk in het voetbalteam van school en hij is daar de keeper. De ballen uit het doel houden gaat hem redelijk goed af, zelfs met veel te veel powerrepen op. Alleen raakt hij wel snel afgeleid en gewond. Zo is de bal 2 keer tegen zijn hoofd aangeschoten en 1 keer in zijn maag.

Schoolfotograaf

Een ander voorbeeld is de schoolfotograaf. Niek heeft niet hele leuke foto’s daar aan overgehouden de afgelopen keren, dus hij gaat nu extra zijn best doen om er leuk op te staan. Hij heeft zelfs zijn look geoefend in de spiegel. Hij laat zijn look zien aan de fotograaf en die vind het niks. De fotograaf geeft een tip: “Wees jezelf!” Het was wel een goede tip, maar het heeft jammer genoeg niet gewerkt. De fotograaf begint met een heel verhaal en Niek word ongeduldig en misschien een beetje boos. En net op het moment dat de foto wordt genomen trok Niek een boos gezicht en dus is de foto wederom verpest.


Recensie over Niek de Groot – Baas boven baas

Ik kan er niet zo veel van zeggen, maar het is gewoon vet grappig! De droge humor, het is gewoon niet te beschrijven. Ik geef het boek Niek de Groot, Baas boven baas een 8.5!

Score: 8.5


Ga direct naar Niek de Groot, Baas boven baas op BOL.com.

Informatie

Niek de Groot, Baas boven baas,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Fontein, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026148965. Prijs: 16.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.