logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kart Racers 2: Grand Prix


Mindscape en GameMill Entertainment hebben samengewerkt aan het chaotische racespel Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix. Dit razendsnelle racespel met karts zit boordevol actie en bizarre momenten, veel personages die je kent uit je favoriete Nickelodeon-series en banen vol slijm, zoals het hoort bij deze kinderzender. Want slijm… daar houden ze wel van!

Kart racen

Eigenlijk is Kart Racers 2: Grand Prix een heel standaard game, als je het bekijkt vanuit de besturing, de functies en de mogelijkheden. Zo kun je acht verschillende competities spelen, die bestaan uit vier bijzondere racebanen (waarbij je veel elementen zult herkennen uit de tekenfilmseries op Nickelodeon, zoals Avatar’s Ba Sing Se tot de door Rugrats geïnspireerde Reptar Ruins). Daarnaast kun je losgaan met talloze uitdagingen, zoals het racen tegen de klok, het omzeilen van obstakels en het racen tegen eindbazen.

Kiezen maar

Het leuke aan Kart Racers 2: Grand Prix is wel dat het helemaal doordrenkt is met Nickelodeon. Slijm speelt natuurlijk een belangrijke (positieve) rol in het spel, waarmee je speciale krachten kunt vrijspelen. Die kies je aan het begin van de race. Op dat moment kies je namelijk uit een 30-tal racers, die je aanvult met een crew die je kart nieuwe mogelijkheden geeft. Je kunt kiezen uit maar liefst 70 verschillende crewleden, die je allemaal iets extra’s meegeven: van een korte boost na een botsing tot een vertrager voor je omgeving. Daarnaast kun je jouw kart aanpassen om een betere wegligging te verkrijgen, een hogere topsnelheid of een snellere boost. De Chief (die je een slijmbonus geeft), een Crew Engineer en een Crew Mechanic te kiezen, kun je het voordeel in jouw richting sturen. Je kunt dus eindeloos combineren voor je aan een race begint, en dat maakt deze game echt wel leuk.

Moeilijk of niet?

Dat hangt natuurlijk af van je kartvaardigheden, maar vooral in de PVP kan het knap lastig zijn. Verder zit je al snel op de hoogste moeilijkheidsgraad om wat uitdaging uit het spel te halen. De challenges zijn een ander verhaal. Sommige challenges zullen je meer liggen dan andere! Sommigen gaan om driften of ontwijken, een tijdrace of strijden. Pas hier je voertuig en crew op aan, om het je wat makkelijker te maken.

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix bevat 28 nieuwe en opnieuw uitgedachte racecircuits – plus twee gloednieuwe gevechtsarena’s! Stel de ultieme pitcrew samen uit meer dan 70 extra Nickelodeon-personages en pas je kart aan met onderdelen geïnspireerd op hun vele series. Vul je slijmbalk om waanzinnige sprongen te maken, gebruik speciale power-ups en aanvallen en neem het op tegen vrienden in een groot scala aan spelmodi, waaronder lokale multiplayer via splitscreen voor maximaal vier spelers en online multiplayer voor maximaal acht spelers.

Bekijk de trailer van Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix

Ga direct naar Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix op BOL.com.


Recensie over Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix

Het grootste nadeel aan Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix is wel dat het een beetje zijn charme mist. Het is veel en hectisch, de baan ziet er goed uit en is goed doordacht, maar toch voelt het een beetje vlak aan. De personages zijn – afgezonderd van de statistieken en wat animaties na – geen unieke vibe of mogelijkheden. De game bevat helemaal geen stemacteurs, dus alles wat je tijdens races hoort, is de muziek en het subtiele geluid van de karts. Er is goed gekeken naar Mario Kart als grote concurrent, waardoor de vergelijking daarmee vaak te trekken is.

Score: 7


Info

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix, Mindscape
PS4, Nintendo Switch, XBOX One, racen.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.