logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Doe mee met New Generation Chefs

Vegetarisch koken en eten wordt steeds normaler in de Nederlandse keukens – ook wij doen enthousiast mee met de zoektocht naar smakelijke en verrassende gerechten zonder vlees. En wist je dat er een heuse competitie is voor (thuis)koks die graag vegetarisch koken? The New Generation Chefs is een competitie waarin The Farm Kitchen een podium biedt aan kooktalent dat de transitie naar gezond en duurzaam eten kan vertalen naar verleidelijke, lekkere en mooie gerechten. Het is een jaarlijkse wedstrijd, dat kooktalent met een passie voor gezond eten uitdaagt om de rijkdom van Moeder Aarde om te zetten in smaakvolle gerechten. Zo willen ze een impuls geven aan gezonder eten én aan de transitie naar regeneratieve landbouw die beter is voor mens en aarde.

Zo werkt het

Heb jij kooktalent en spelen plantaardige ingrediënten een glansrol in jouw keuken? Wil jij jouw visie op gezonde voeding en een groene planeet door middel van de heerlijkste gerechten delen met een groter publiek? Misschien ben jij dan wel The New Generation Chef 2023!

  • Je kunt je tot uiterlijk maandag 1 mei 17.00u inschrijven met jouw toprecept, ofwel jouw signature dish.
  • Op vrijdag 12 mei maakt het expertpanel de finalisten bekend. Het publiek kan vanaf dan stemmen op hun favoriet.
  • Op vrijdag 26 mei 2023 bereiden de finalisten in De Kookfabriek in Amsterdam hun signature dish. Daarnaast bereiden zij een gerecht met groenten die zij die ochtend geoogst hebben bij één van de lokale kwekers van The Farm Kitchen. Het expert-panel bepaalt aansluitend wie er met de Bronzen Biet naar huis gaat en neemt daarin de publieksstemmen mee.

Wat kun je met The New Generation Chefs winnen?

Naast het winnen van de felbegeerde Bronzen Biet mag de winnaar een eigen masterclass bij De Kookfabriek geven. Foodies Magazine volgt de competitie en neemt een interview af met de winnaar! Tenslotte zorgen wij voor promotie van en een netwerk voor de winnaar in de kookwereld.

Ga direct naar Lots of Vega op BOL.com.

De winnaar van New Generation Chefs 2023

Efthymia Veliskaki is uitgeroepen tot de winnaar van de ‘The New Generation Chefs 2023’ verkiezing, die voor de tweede keer werd georganiseerd door The Farm Kitchen. De verkiezing biedt een podium aan getalenteerde chefs die de transitie naar gezond en duurzaam eten kunnen vertalen naar verleidelijke, smaakvolle gerechten.

Zinderende finale in Amsterdam

Tijdens de finale op 26 mei 2023 bereidden vijf opkomende chefs – Michka Chel, Efthymia Veliskaki, Pauline van Engen, Lone Aarup Poulsen en Jesse van Reijsen – hun signature dish en een improvisatiegerecht met groente die op de finaledag bij lokale kwekers en boeren werd geoogst. De winnaar werd bepaald door het oordeel van het publiek, dat online 1.600 stemmen uitbracht en de vakjury bestaande uit culinaire pioniers: Jonathan Karpathios (The Farm Kitchen), Femke van den Heuvel (VIP Health & Nutrition), Walter Marskamp (Yerba) en Tom Bosch van Rosenthal (We’re Smart World), Rineke Dijkinga (rinekedijkinga.nl), Theo van Rensch (ROC van Amsterdam), René van der Meer en Tim Delissen (ATAG).

Betoverd met heerlijke gerechten

Efthymia Veliskaki wist de jury in de finale te betoveren met twee prachtige gerechten: Haar gerechten blonken volgens de jury uit in smaak, onderliggende filosofie en creativiteit met vers geplukte ingrediënten. “De gerechten waren goed in balans en zagen er prachtig uit, dit is de manier om meer mensen te inspireren plantaardig, duurzaam en gezond te eten.” De overwinning kwam als een verrassing voor Efthymia, die naast haar passie voor koken en eten, kunstgeschiedenis studeert. Ze ziet het winnen van deze verkiezing als een bevestiging dat ze met haar natuurlijke manier van koken, die is gebaseerd op lokale natuur en haar Griekse achtergrond, een snaar raakt. In het algemeen was de jury bijzonder enthousiast over de passie en het talent van de finalisten. Bijzonder lofuiting gaat uit naar Michka Chel, die met meer dan 500 stemmen ook de favoriet van het publiek was.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.