Vegetarisch koken en eten wordt steeds normaler in de Nederlandse keukens – ook wij doen enthousiast mee met de zoektocht naar smakelijke en verrassende gerechten zonder vlees. En wist je dat er een heuse competitie is voor (thuis)koks die graag vegetarisch koken? The New Generation Chefs is een competitie waarin The Farm Kitchen een podium biedt aan kooktalent dat de transitie naar gezond en duurzaam eten kan vertalen naar verleidelijke, lekkere en mooie gerechten. Het is een jaarlijkse wedstrijd, dat kooktalent met een passie voor gezond eten uitdaagt om de rijkdom van Moeder Aarde om te zetten in smaakvolle gerechten. Zo willen ze een impuls geven aan gezonder eten én aan de transitie naar regeneratieve landbouw die beter is voor mens en aarde.

Zo werkt het
Heb jij kooktalent en spelen plantaardige ingrediënten een glansrol in jouw keuken? Wil jij jouw visie op gezonde voeding en een groene planeet door middel van de heerlijkste gerechten delen met een groter publiek? Misschien ben jij dan wel The New Generation Chef 2023!

- Je kunt je tot uiterlijk maandag 1 mei 17.00u inschrijven met jouw toprecept, ofwel jouw signature dish.
- Op vrijdag 12 mei maakt het expertpanel de finalisten bekend. Het publiek kan vanaf dan stemmen op hun favoriet.
- Op vrijdag 26 mei 2023 bereiden de finalisten in De Kookfabriek in Amsterdam hun signature dish. Daarnaast bereiden zij een gerecht met groenten die zij die ochtend geoogst hebben bij één van de lokale kwekers van The Farm Kitchen. Het expert-panel bepaalt aansluitend wie er met de Bronzen Biet naar huis gaat en neemt daarin de publieksstemmen mee.
Wat kun je met The New Generation Chefs winnen?
Naast het winnen van de felbegeerde Bronzen Biet mag de winnaar een eigen masterclass bij De Kookfabriek geven. Foodies Magazine volgt de competitie en neemt een interview af met de winnaar! Tenslotte zorgen wij voor promotie van en een netwerk voor de winnaar in de kookwereld.
Ga direct naar Lots of Vega op BOL.com.
Laat hieronder jouw reactie achter