logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Neverworld Wake, Marisha Pessl

neverworld wakeNeverworld Wake begint eigenlijk als een sequel. Het begint wanneer je kennismaakt met Beatrice. Zij heeft een flinke klap te verduren gehad op het moment dat één van haar beste vrienden, Jim, overleed. Sinds dat moment stond haar wereld op zijn kop en was ze op zijn zachtst gezegd zichzelf niet meer. Nu, een jaar later, krijgt ze een uitnodiging van één van de andere leden uit het vriendengroepje om op een feest aanwezig te zijn. Beatrice aarzelt maar besluit toch te gaan. Misschien komt ze er achter wat er nu met Jim is gebeurd.

Vijf vrienden bij elkaar

En zo komt het dat Beatrice haar vier vrienden weer opzoekt. Het groepje blijkt echter gewoon door te zijn gegaan met leven, alsof de dood van Jim weinig voor ze heeft betekend. Toch merkt Beatrice dat de hechte band, die er ooit was, gebarsten is. Alle personages zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. De karakters passen niet meer bij elkaar. Toch worden ze door het lot met elkaar verbonden. Na het feest gebeurt er namelijk iets vreemds.

Vreemde man

Als ze na het feest zijn thuisgekomen belt er een man aan. Hij vertelt hen dat ze zitten opgesloten in een soort tijdlus. Daar kunnen ze alleen uitkomen wanneer er maar één overlevende is. Dat is het startschot voor de Neverworld Wake: een dodelijke keuze die gemaakt moet worden. Ondertussen probeert Beatrice te achterhalen wat er nu precies gebeurt is op de dag dat Jim overleed. Maar zullen Martha, Kipling, Cannon en Whitley wel iets loslaten? En wie zal de bizarre nacht overleven?

Ga direct naar Neverworld Wake op BOL.com.


Recensie over Neverworld wake

Een boek dat leest als een vervolg, maar het niet is. De eerste hoofdstukken lijken er wel op, die hebben dan ook een lekker tempo. Weinig details, korte kennismakingen met de personages. Alsof je ze al hoort te kennen. Na die fase is het echter een beetje touwtrekken en verstoppertje spelen, dan raakt het tempo echt uit het verhaal. Ontzettend jammer, die verschillen! Het slotstuk krijgt weer wat meer vaart, met een spannende ontknoping als beloning voor het doorzetten.

Score: 7


Informatie

Neverworld Wake,
Querido, 251 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789021405278. Prijs: 20 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.