logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Netgear Orbi Voice Mesh


De Netgear Orbi Voice is ofwel briljant of gewoon gek. Of misschien is het gewoon een schot in de roos, met een vreemde inslag. Wat de Netfear Orbi Voice Mesh precies is? Het is een satellietadapter voor de uitstekende Orbi Wi-Fi-netwerknetwerkset van Netgear, maar helpt je niet alleen om je draadloze netwerk uit te breiden, het heeft ook een luidspreker aan boord, gemaakt door niemand minder dan Harman Kardon ingebouwd, én de Orbi Voice heeft Amazon Alexa ondersteuning. Hoe verzin je het? Maar beter nog: werkt het? Dat gaan we meemaken.

Extra aanvulling

Wauw, taalpuristen zullen nu denken: een extra aanvulling, dat is behoorlijk dubbelop. Het is inderdaad een dubbeloptificatie. Maar dat is de Orbi Voice Mesh ook wel: het is zo veel! Je koopt hem – om te beginnen – als satelliet voor je bestaande Orbi installatie, of als een pakket met de Orbi Voice satelliet en een Netgear Orbi router bevat. Je kunt hem ook in huis halen als je een slimme luidspreker in huis wil met een briljant geluid, want ook op dat vlak gaat hij zonder problemen de concurrentie aan met speakers voor Alexa en Google Home. Oh ja: en heb je een Orbi netwerk thuis, dan koppelt deze satelliet zich in mum van tijd aan je mesh netwerk. Subliem! Desondanks is het echt een niche product: het is echt voor mensen die een Netgear Orbi router hebben of er op willen overstappen (en ja, ook daar is genoeg voor te zeggen).

Dure gadget

Eerlijk is eerlijk: de Netgear Orbi Voice Mesh is niet goedkoop. Hij is een stuk duurder de instapniveau Amazon Echo (als we toch op de Alexa-tour gaan) en Google Home luidsprekers. Op zich is dat logisch. Ten eerste beschikt de Orbi Voice over dezelfde netwerkhardware als Netgear Orbit RBR44 satellieten, met tri-band AC2200 Wi-Fi en de mogelijkheid om je netwerk enorm uit te breiden. Ten tweede heeft de Orbi Voice een grote en krachtige Harman Kardon-luidspreker ingebouwd, met 35W aan piekvermogen. Dat is niet niks! Als je daar over nadenkt, is de adviesprijs van 329 best een nette prijs: je koopt namelijk zowel een slimme luidspreker als een Wifi Repeater, in één apparaat! Maar let wel: de Netgear Orbi Voice werkt niet als een stand-alone slimme speaker en ook niet met mesh-wifi-producten van andere merken. Een set met Netgear Orbi router wordt verkocht onder de naam RBK50V voor €399.

Het uiterlijk

Aangezien deze repeater een prominente plek in je huis zal krijgen, is het ontwerp ook wel van belang. Hij past perfect bij de moderne styling van de bestaande Orbi-producten. Hij is iets kleiner en ronder dan de Orbi RBK50-satellieten en is verpakt in een grijze stof, waardoor hij qua uiterlijk vergelijkbaar is met het Google Home-assortiment. Je hoeft hem zeker niet weg te stoppen in een kastje! Aan de bovenkant van de Orbi Voice bevinden zich vier microfoons met far-field spraakherkenningsondersteuning voor Alexa. Hier gaat ook een led-ring branden om aan te geven dat Alexa naar je luistert. Indien gewenst kun je ook een geluid laten horen – wat wel zo prettig is. Omdat de Netgear Orbi Voice Mesh een satellietextender is, heeft deze geen Ethernet-poort om je modem aan te sluiten. Dat verloopt volledig via wifi. De twee Ethernet-poorten aan de achterkant zijn bedoeld om bekabelde apparaten aan te sluiten. Op de achterkant vind je ook een gelijkstroomvoedingspoort, een aan/uit-knop en een resetknop. Er is ook een synchronisatieknop om verbinding te maken met de Orbi-router of om toe te voegen aan een bestaande Orbi-installatie. Als je al een Orbi netwerk in huis hebt, is het een eitje om deze Voice te installeren. Het grootste werk zit hem in het activeren van Alexa, als je dat nog niet hebt. Via de Orbi-app log je in op Alexa, waarna de speaker via Alexa (in het Engels) met je kan communiceren.

Ga direct naar Netgear Orbi Voice Mesh op BOL.com.


Recensie over Netgear Orbi Voice Mesh

CooleSuggesties topper

De Netgear Orbi-voice is een vreemd product, een met veel concurrenten – en tegelijk helemaal geen. Je kunt hem deels vergelijken met slimme luidsprekers als de Amazon Echo en Apple HomePod, maar die speakers hebben geen netwerkhardware aan boord. Ook als repeater is hij uniek, om de omgekeerde reden. Daarmee is de Orbi Voice gericht is op een heel beperkte markt. Als je al een Netgear Orbi-installatie hebt en zijn bereik met een nieuwe satelliet wilt uitbreiden en erover denkt om een ​​nieuwe slimme luidspreker te krijgen, dan is de Orbi Voice bijna op jou afgestemd. De netwerkprestaties zijn geweldig: hij is snel en gebruikt de mesh technieken. De speaker is indrukwekkend (tip: pas de bas iets omlaag aan in de equalizer-instellingen van de ORBI-app). Bovendien krijg je er Alexa bij – een slim systeem met als enige kanttekening dat je Engels moet praten. Maar: als je een Netgear Orbi in huis hebt, is dit een echte must-have. Wil je een andere router, dan raden we je deze aan voor een perfecte dekking in huis!

Score: 9


Informatie

Netgear Voice Mesh, Netgear
Meer weten?
Prijs: 299 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.