NETGEAR komt met Nighthawk router met WiFi 6E


NETGEAR kondigt tijdens de eerste virtuele CES 2021 de Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router aan. De nieuwe uitbreiding binnen de bekende Nighthawk-lijn luidt een nieuw tijdperk in van snelle connectiviteit op de 6Ghz band, en belooft daarmee de WiFi-ervaring te verhogen met snelheden tot 10.8Gbps zonder onderbrekingen.

Bekijk hier meer nieuws over de CES 2021!

netgear nighthawk wifi 6e

Tegenwoordig is werken, leren en videostreamen vanuit huis eerder de norm dan een uitzondering, wat ervoor zorgt dat er hogere eisen worden gesteld aan WiFi-netwerken thuis. Apparatuur in deze ultra-verbonden huishoudens zijn hierdoor continu in strijd met elkaar om bandbreedte op hetzelfde WiFi-netwerk, waardoor opstoppingen ontstaan. De nieuwe technologie WiFi 6E lost deze problemen op door het toevoegen van een niet eerder beschikbaar 6Ghz WiFi-spectrum. Dit zendt WiFi-signalen uit en verbindt meerdere apparaten die tegelijkertijd voorzien worden van hogere snelheden en betrouwbaarder zijn. Voorafgaand aan de introductie van WiFi 6E bleven WiFi-routers beperkt tot 2.4GHz en 5GHz banden, maar dankzij de nieuwe derde 6GHz-band wordt de capaciteit van netwerken drastisch verhoogd om meer apparaten te ondersteunen.

“De ontwikkeling van WiFi in de afgelopen decennia startte met de 2.4GHz band en uiteindelijk de 5 GHz band met WiFi 4, 5 en 6,” vertelt Phil Solis, onderzoeksdirecteur bij IDC. “Zodra regelgevende instanties over de hele wereld de 6GHz-band openstellen, zullen WiFi 6E-netwerken de mogelijkheid bieden om grotere kanalen te gebruiken, zelfs in dichtbevolkte en drukke gebieden met hogere gemiddelde datasnelheden en een lagere latentie.”

De Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router, tevens uitgeroepen tot CES 2021 Innovations Award Honoree, is ontworpen om de snelste WiFi-snelheid mogelijk te maken met een hogere capaciteit, lagere latentie en de nieuwste WPA3-beveiliging. Dankzij de geavanceerde technologie breidt de nieuwe WiFi 6E router de hedendaagse WiFi-ervaring uit met meer mogelijkheden, capaciteit en betere, ononderbroken connectiviteit tijdens tegelijkertijd leren, werken, videoconferenties en 4K/8K-videostreaming vanuit huis. Met de nieuwe 6GHz-band levert de Nighthawk router hogere snelheden, vlottere streaming, minder onderbrekingen en verbeterde latentie voor apparaten en andere toepassingen die WiFi-verbinding vereisen voor een algehele verbeterde ervaring.

“Onze missie bij NETGEAR is om producten te voorzien van geavanceerde technologieën om mensen makkelijker en effectiever te laten werken, leren, streamen en gamen in een constant verbonden wereld,” zegt David Henry, senior vice president van Connected Home Products bij NETGEAR. “We zijn blij dat de Consumer Technology Association erkenning geeft voor onze inzet bij de missie om de eerste universele WiFi 6E router te introduceren. De Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router profiteert van de beschikbare bandbreedte die door het nieuwe 6GHz-kanaal wordt geboden, wat zorgt voor een verhoogde snelheid en capaciteit dit tot op heden nog niet eerder is ervaren.”  

Technische specificaties

 • Nieuwe 6GHz band – Met tot 200% meer beschikbaar spectrum dan dual-band (5GHz en 2.4GHz) WiFi.
  • Ultra-Lage Latentie – Zéér weinig apparaten op de nieuwe 6GHz-band betekent een lagere latentie voor gaming en real-time verkeer.
  • Meer WiFi-kanalen met hoge bandbreedte – Hogere snelheid en minder onderbrekingen met drie keer meer hoge bandbreedte 160MHz WiFi-kanalen.
 • 12-streams tri-band WiFi – Vier streams van 6GHz, vier streams van 5GHz en vier streams van 2.4GHz betekent meer beschikbare bandbreedte en minder opstopping voor alle apparaten op het WiFi-netwerk.
 • WiFi 6E geoptimaliseerde processor – Ideaal voor Gigabit Internet snelheden, een 64-bit 1.8GHz quad-core processor zorgt voor soepele 4K/8K UHD-streaming en gaming.
 • Multi-Gig Ethernet-poort 2.5G – Ruim twee keer meer de bedrade snelheid van een Gigabit-poort, te gebruiken met LAN- of internetverbinding.
 • Vijf Gigabit Ethernet-poorten – Sluit meer bedrade apparaten aan voor een snellere bestandsoverdracht en ononderbroken verbindingen. Twee Gigabit LAN-poorten en twee Gigabit WAN-poorten die tegelijkertijd configureerbaar zijn.
 • Vooraf geoptimaliseerde antennes – Stel antennes in op de router; geen verdere aanpassingen nodig. De Nighthawk RAXE500-antennes zijn vooraf geoptimaliseerd voor de beste WiFi-prestaties.
 • NETGEAR® Armor™ Cybersecurity voor thuisnetwerken – Uitgebreide bescherming tegen cyberdreigingen voor thuisnetwerken en een onbeperkt aantal aangesloten apparaten.
 • Automatische firmware-updates – De nieuwste beveiligingspatches worden aan de router gegeven, zonder dat de gebruiker hoeft in te grijpen.

NETGEAR Armor-beveiliging

De Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router bevat een gratis 30-dagen proefversie van NETGEAR Armor™ om het aangesloten thuisnetwerk te beschermen tegen online bedreigingen. De meerlaagse cybersecurity van Armor™ is ingebouwd in de RAXE500-router om de beste antivirus-, anti-malware- en gegevensbescherming te bieden aan slimme apparaten, smartphones en computers. NETGEAR Armor™ beschermt alle aangesloten apparaten tegen cyberbedreigingen op het WiFi-netwerk.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.