logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Netgear Nighthawk A8000 AXE3000 Wifi 6E USB adapter

Regelmatig mogen we kennismaken met nieuwe technieken, maar soms zorgt dat ook voor nieuwe uitdagingen. Denk bijvoorbeeld eens aan het internet: onze Netgear Orbi-router ondersteunt Wifi 6E, maar onze computer? Die beschikt nog niet over die nieuwe technieken en gebruikt dus lagere snelheden. Tijd voor een upgrade! Maar in plaats van het overboord gooien van de computer kun je ook alleen de wifi-upgraden, zodat hij gebruik kan maken van de wifi 6E-standaard, ofwel AX3000. De Nighthawk AXE3000 USB-adapter fixt dat in een keer… toch?

Vormgeving

De Netgear Nighthawk AXE3000 USB-adapter, model A8000, ziet er uit als een flinke USB-stick. Je kunt hem bovendien openklappen om het beste signaal te kunnen pakken. Met zijn afmetingen van 63,1 x 44,7 x 35,2mm heb je echt wel wat ruimte nodig op je computer. Heb je meerdere USB-poorten vlak naast elkaar en zijn er al een aantal bezet? Dan zou hij zo maar eens niet kunnen passen. gelukkig kun je dan gebruikmaken van de meegeleverde cradle, een soort verlengsnoertje waarom je de Netgear Nighthawk A8000 rechtop in kunt steken. Op de meegeleverde USB-stick vind je het stuurprogramma en de handleidingen in pdf-formaat.

Installatie en gebruik

Het is eenvoudig om de dongle te installeren: prik hem in een vrije USB-poort en gebruik de USB-stick om de driver te installeren. Vanaf dat moment profiteer je van het snelle Wifi 6 protocol, maar kun je ook gebruikmaken van Wifi 5 en 2.4 gHz. De gezamelijke maximale snelheid (600 Mbps bij 2,4gHz, 1200 Mpbs bij zowel 5 als 6 gHz) leveren de betiteling AXE3000. Zodra de dongle actief is, zal er een fel lampje gaan branden. Natuurlijk is de werkelijke snelheid afhankelijk van je locatie ten opzichte van de router, de aanwezigheid van stoorzenders en nog 1001 externe invloeden waar je in meer of mindere mate invloed op kunt uitoefenen.


Ga direct naar Netgear Nighthawk A8000 – AXE 3000 op BOL.com.

Recensie over Netgear Nighthawk A8000 – AXE 3000

CooleSuggesties topper

Heb je een nieuwe router en wil je optimaal gebruikmaken van je nieuwe snelheden? Dan is de Netgear A8000 een uitstekende keuze om je computer of laptop (docking stations zijn hier perfect voor) een upgrade te geven. De USB-dongle is een forse jongen, waar je waarschijnlijk offers voor moet maken als je die in je computer prikt. Gelukkig zorgt de meegeleverde cradle voor extra bewegingsruimte. De installatie gaat snel en is in een handomdraai gefixt, het is daarbij prettig dat Netgear de drivers en handleidingen heeft meegeleverd op een kleine USB-stick.

Score: 9


Informatie

Netgear Nighthawk A8000 – AXE 3000
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.