logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Netflix komt met roulette shuffle-functie

Netflix heeft officieel meer dan 200 miljoen abonnees verzameld, en dat is reden voor een feestje… en een te gekke nieuwe functie! Het is namelijk oorlog om de kijker in streamingland, met concurrenten als Prime Video en Disney+ om de strijd mee aan te gaan. Denk daarbij aan functies als ‘Nieuw en populair’ en de ‘Top 10’… maar binnenkort is er ook Netflix Shuffle Play, een roulette voor Netflix!

Wil je geen random film of serie? Met deze functie zoek je snel naar Netflix films en series op genre!

Nooit meer kiezen

Netflix Shuffle Play houdt heel kort in dat Netflix naar aanleiding van jouw voorkeuren en kijkgeschiedenis gaat grabbelen in de grote ton om je spannende films of series voor te schotelen waarvan Netflix denkt dat ze bij jou passen. “Onze leden kunnen ons in feite aangeven dat ze het browsen helemaal willen overslaan, klikken op een knop, en we kiezen een titel die ze direct kunnen afspelen. En dat is een geweldig mechanisme dat behoorlijk heeft gewerkt voor leden in die situatie, ”zei COO en chief product officer Greg Peters tijdens een Q&A.

Corona-perikelen

Netflix zei in zijn aandeelhoudersbrief voor het vierde kwartaal dat het erin slaagde om 8,5 miljoen meer betaalde abonnementen binnen te halen, waardoor de grens van 200 miljoen werd bereikt. Alles bij elkaar heeft het bedrijf in 2020 in totaal 37 miljoen betaalde abonnementen toegevoegd, ongetwijfeld geholpen door de toename van tv-kijken en streamen als gevolg van de wereldwijde lockdowns en quarantainemaatregelen.

Waar vind je Shuffle Play op Netflix?

Op dit moment is Netflix Shuffle Play nog in de testfase. De afgelopen maanden hebben sommige gebruikers de nieuwe Shuffle Play-functie al uitgeprobeerd. Naar aanleiding van deze test gaat de functie uitgerold worden naar alle gebruikers. Met een druk op de knop wordt er meteen een film of serie afgespeeld, die volgens Netflix bij jouw voorkeuren past. Dit kan iets uit je kijklijst zijn, iets wat je al aan het kijken was of een film of serie die lijkt op één van je favorieten. In eerste instantie lijkt de functie alleen naar de televisie-apps van Netflix te kopen, zoals de Apple TV-app. Weten of je de functie hebt? Zoek dan naar een knop met twee gekruiste pijlen, net als de shuffle-button in bijvoorbeeld Spotify of Apple Music.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.