logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Netflix original Emily in Paris seizoen 1 en 2

Netflix liet ons afgelopen jaar kennismaken met Emily, die door een bizarre samenloop van omstandigheden naar Parijs gestuurd werd om daar te werken voor een elitair marketingbureau. Eigenlijk zou haar leidinggevende gestuurd worden, maar die bleek onverwacht zwanger te zijn. Als runner up werd Emily gestuurd. De typisch Amerikaanse werd echter niet bepaald met open armen ontvangen. De Fransen en Amerikanen blijken elkaar niet zo goed te liggen. Emily ziet de Fransen als elitaire snobs die met iedereen het bed induiken, terwijl haar nieuwe Franse collega’s Emily zien als een schreeuwlelijk die niets interessants te zeggen heeft. Dat levert de nodige hilarische situaties op, vooral omdat Emily met haar ontwapenende oogopslag mensen mee weet te krijgen in haar plannetjes. Het eerste seizoen van de romantische komedieserie bestaat uit 10 afleveringen en is gemaakt, geschreven en geproduceerd door Darren Star (Sex & The City, Younger) met Lily Collins (Rules Don’t Apply, To the Bone) in de hoofdrol. Emily in Paris is exclusief beschikbaar op Netflix vanaf 2 oktober.

Over Emily in Paris

Lily Collins schittert als Emily, een ambitieuze marketingmanager uit Chicago. Emily bemachtigt onverwachts haar droombaan in Parijs wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbureau overneemt. Daar wordt ze verantwoordelijk voor het vernieuwen van de sociale media strategie. Emily’s nieuwe leven in Parijs zit vol met avonturen en verrassende uitdagingen terwijl ze probeert haar Franse collega’s voor zich te winnen en vrienden te maken. En dan raakt ze ook nog verwikkeld in een aantal nieuwe romances. 

Bekijk hieronder de teaser van Emily in Paris

Cast

De cast van Emily in Paris bestaat verder uit Ashley Park (Mean Girls on Broadway, Tales of the City), Philippine Leroy Beaulieu (Call My Agent!), Lucas Bravo (Smart Ass), Samuel Arnold (Antony & Cleopatra), Camille Razat (The 15:17 to Paris), Bruno Gouery (Doc Martin), Kate Walsh (The Umbrella Academy), William Abadie (Resident Evil: Extinction) en Arnaud Viard (Clara et Moi).

Productie

Emily in Paris wordt geproduceerd door Darren Star Productions, Jax Media en MTV Studios. Naast Darren Star dienen Tony Hernandez en Lilly Burns van Jax Media, en Andrew Fleming als uitvoerende producenten samen met Lily Collins. Zoe Cassavetes, Andrew Fleming en Peter Lauer zijn samen met Star’s langdurig medewerker Patricia Field verantwoordelijk voor de kostuums met Marylin Fitoussi.

Emily in Paris, seizoen 2

Emily heeft inmiddels haar weg gevonden in Parijs, maar struggelt nog altijd met de eigenaardigheden van het Franse leven. Nadat ze in een driehoeksverhouding belandt met haar buurman en eerste echte Franse vriendin, is ze vastbesloten zich volledig op haar werk te focussen, waar het haar ook niet makkelijk wordt gemaakt. Maar dan ontmoet ze tijdens Franse les een mede-expat die haar zowel irriteert als intrigeert…

De bekroonde regisseur Darren Star staat opnieuw aan het roer van het tweede seizoen van de veelgeprezen serie Emily in Paris – Netflix’ best bekeken comedy serie van 2020. Producent en hoofdrolspeler Lily Collins keert terug in de rol van Emily Cooper, naast andere vertrouwde gezichten als Philippine Leroy Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie en Kate Walsh. De cast voor het tweede seizoen wordt aangevuld door Lucien Laviscount, Jeremy O. Harris en Arnaud Binard. Emily in Paris wordt geproduceerd door MTV Entertainment Studios, Darren Star Productions en Jax Media.

Het tweede seizoen van Emily in Paris is vanaf 22 december exclusief te zien op Netflix

streaming-banner-netflix

Bekijk de trailer van Emily in Paris, seizoen 2:

Oh ja: hoe grappig is dit? www.instagram.com/emilyinparis


Recensie over Emily in Paris

Dankzij de mooie omgevingen van Parijs en het – laten we eerlijk zijn – bevallige uiterlijk van de vasthoudende Emily is deze serie het kijken zeker waard. De serie heeft zijn goede en minder goede momenten, maar iedere aflevering heeft wel mooie punten. Verwacht veel seksuele toespelingen, woordgrapjes in het Engels én in het Frans, vooroordelen die zonder schroom worden uitgewisseld en vooral veel Instagram-foto’s, die meteen lukken en ontzettend goed aanslaan. Tja, sommige mensen hebben alles mee. Tijd voor het nieuwe seizoen? Ja, daar zijn we wel aan toe.

Score: 8


Informatie

Titel: Emily in Paris
Uitgever: Netflix
Tijdsduur: 450 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.