logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Netflix breidt uit met Luke Cage – en meer onbekende superhelden van Marvel (met trailers!)

luke-cage_7rfc-1920

De films van Marvel kennen we allemaal, zeker nu ze met enige regelmaat op televisie te zien zijn: Iron Man, Thor, The Avengers… maar er is nog een blik Marvel-helden die niet zo bekend is. Misschien ook omdat het een beetje anti-helden zijn, waarbij het de vraag maar is of het echt helden zijn of een soort vigilantes, die grof geweld niet schuwen om de misdaad uit de wereld te helpen. Zo mochten we vorig jaar al kennismaken met Daredevil, de blinde advocaat die via een soort echolocatie zijn omgeving kan waarnemen. Inmiddels is er van deze roodgemutste vechtersbaas het tweede spannende seizoen te zien op Netflix.

Jessica Jones

Vorig jaar werd Jessica Jones verfilmd. Een stoere chick die over bovenmenselijke krachten beschikt. Die krachten bewaart ze overigens liever voor zichzelf. In de serie worstelt ze dan ook vooral met het stukje zelfbescherming dat ze zich voorhoudt, waarbij ze haar krachten angstvallig voor de buitenwereld bewaart – tenzij ze niet anders kan. Ze krijgt een relatie met een man die over bovenmenselijke gaven beschikt: Luke Cage.

Luke Cage

Deze donkere man heb je al leren kennen in de serie Jessica Jones. Hij is onverwoestbaar, en dankzij zijn vechtersmentaliteit en gespierde lichaam staat hij dus zijn mannetje. Deze ex-gedetineerde probeert zijn naam te zuiveren en de buurt veilig te houden. Deze serie is vanaf nu te zien op Netflix. En het is een echte Netflix Original-serie, het is dus maar de vraag of hij ooit op dvd of blu-ray zal verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=snJ-nRgx8o0

In Marvel’s Luke Cage zien we de evolutie van Luke Cage nadat hij naar Harlem verhuist is om zijn gefaalde relatie met Jessica Jones te verwerken. In het verleden heeft een gesaboteerd experiment Luke tegen zijn wil in opgezadeld met superkracht en een ontastbare huid, en mede daarom spendeert hij zijn tijd nu in de schaduwen van zijn geliefde stadsdeel. Helaas escaleert het geweld in Harlem zo erg dat hij uit de duisternis moet komen om te vechten voor het hart van zijn stad.

Net als voorgaande Marvel series op Netflix is Marvel’s Luke Cage een sfeervol en duister portret van een superheld die worstelt met zijn krachten, maar ze desalniettemin inzet om zijn buurt te helpen. In de hoofdrol is Mike Colter te zien als Luke Cage, bijgestaan door Mahershala Ali (Cornell “Cottonmouth” Stokes), Alfre Woodard (Mariah Dillard), Simone Missick (Misty Knight), Theo Rossi (Shades), Frank Whaley (Rafael Scarfe) en Rosario Dawson (Claire Temple).

The Punisher

Een echte anti-held is wel the Punisher. Hij komt al voor in het tweede seizoen van Daredevil (ja, die serie moet je echt gaan zien!) maar over een tijdje krijgt deze stoere wapen-expert zijn welverdiende serie. Ik ben benieuwd hoe duister deze serie zal worden…

Iron Fist

Danny Rand is niet iemand met superkrachten zoals Jessica en Luke, maar een beoefenaar van de vechtsportkunst Iron Fist, die tegen het magische aanhangt. Door zijn energie (chi) te bundelen kan hij enorme krachten oproepen die hij gebruikt om zijn rol als held mogelijk te maken. Binnenkort te zien op Netflix!

Marvel Defenders

New York is het redden waard, maar een held alleen is te klein voor zo’n groot gebied, dat snapt iedereen. En dus gaan Iron Fist, Daredevil, Luke Cage en Jessica Jones hun bundelen in een team: de Marvel Defenders. Meer informatie: www.netflix.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.