logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fietsen op je koffiecupjes? Nespresso en Vélosophy maken het mogelijk


Nespresso en het Zweedse fiets- en lifestylemerk Vélosophy vieren op 3 juni World Bicycle Day met de introductie van RE:CYCLE, een stijlvolle fiets gemaakt van gerecyclede aluminium koffiecapsules. Het resultaat is een combinatie van duurzaamheid en stijl, gemaakt van gerecycled aluminium en om Nespresso-liefhebbers te inspireren hun gebruikte capsules te recyclen. De oprichters van Vélosophy vervullen daarbij hun één-voor-één-belofte via World Bicycle Relief: voor elke verkochte Vélosophy-fiets doneren ze een fiets aan een schoolmeisje in een opkomend land zodat ze makkelijker naar school kan gaan. Deze nieuwe versie van RE:CYCLE bouwt voort op het succes van het uitverkochte model uit 2019.

Eenvoudig een positieve impact maken

Momenteel maakt 35% van de Nederlandse Nespresso-drinkers gebruik van het Nespresso Recycleprogramma, maar het koffiemerk streeft naar 100%. Aluminium is oneindig recyclebaar en daardoor een van de meest waardevolle materialen. RE:CYCLE laat zien dat Nespresso consumenten eenvoudig een positieve impact kunnen maken door te recyclen.

RE:CYCLE 2.0

De nieuwe limited edition RE:CYCLE-fiets is een geüpgradede versie van het vorige model. Het frame van deze stijlvolle stadsfiets bestaat voor 95% uit gerecycled aluminium, waarvan 20% (ongeveer 600 capsules) uit hergebruikte koffiecapsules. Het gerecycled aluminiumgehalte en het aantal gerecyclede capsules zijn hiermee in elke fiets verdubbeld ten opzichte van de 2019 uitvoering (300 capsules). Bovendien zijn de fietsen nu volledig geproduceerd in Europa.

De blauwe kleur is geïnspireerd op Nespresso’s zomercampagne van 2023, California Dream. Opvallende kenmerken zijn de unieke capsulevormige bel en de fietsmand met twee bekerhouders zodat je ook onderweg (eventueel met je +1) van je favoriete koffie kan genieten. Er zijn twee varianten beschikbaar: een stadsfiets met 7 versnellingen en een elektrische fiets.

Kika Buhrmann, CEO Nespresso Nederland, over de samenwerking: “We zijn trots op de lange termijn samenwerking met Vélosophy en hoe we middels RE:CYCLE zichtbaarheid kunnen geven aan het belang van recyclen van aluminium. Met RE:CYCLE hebben we niet alleen een stijlvolle fiets van gerecyclede Nespresso capsules gecreëerd, maar geven we ook direct support aan schoolmeisjes in opkomende landen. Vélosophy heeft al 1000 fietsen gedoneerd dankzij de samenwerking met Nespresso. Door samen te werken kunnen we echt een verschil maken en een duurzame toekomst creëren. We moedigen dan ook alle Nespresso consumenten aan om gebruik te maken van ons gratis recycling programma, zodat we aluminium continue kunnen blijven hergebruiken en de circulaire economie bevorderen.”

Beschikbaarheid

De RE:CYCLE-fietsen zijn een limited edition, er zijn 500 exemplaren geproduceerd. Ze zijn vanaf eind juli exclusief verkrijgbaar bij Vélosophy voor €1595 (stadsfiets) en € 1995 (e-bike).

Een tweede leven

De RE:CYCLE-fiets is onderdeel van een serie ‘Second life’ producten die Nespresso lanceert. Met deze producten, waaronder stijlvolle balpennen en een keukenmes, wil het merk de circulariteit van aluminium koffiecapsules laten zien. Aansluitend op het Second life-initiatief, zorgt Nespresso ervoor dat het inleveren van capsules voor recycling zo eenvoudig mogelijk is. Volle recyclezakken kunnen worden ingeleverd bij de Nespresso boutiques en of de meer dan 9000 DHL- of PostNL- afhaalpunten of bezorgers.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.