logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: NERF Ultra One en Nerf Fortnite Basr L

Nerf is een merk dat je simpelweg niet kunt negeren. Het idee van schieten en mikken, een stukje oog-handcoordinatie en het stoere element van een groot apparaat in je handen… dat maakt dat jongens (klein én groot) zich even onoverwinnelijk voelen. Wij probeerden twee van de nieuwe Nerf-sets uit: de Nerf Ultra One en de Nerf Fortnite BASR L. Twee compleet verschillende units, ieder met hun eigen voor- en nadelen!

Review: Nerf Ultra One

De Nerf Ultra One is niet zo maar een nieuwe blaster… hij komt met zijn eigen nieuwe munitie, die beter presteert dan andere Nerf-darts. Aan de andere kant is de Ultra One ook niet een van de meest compacte modellen, waardoor hij minder goed te hanteren is. Maar dat mag de pret niet drukken, het is een geweldig leuk apparaat! Het schijnt overigens dat Nerf deze stap heeft gemaakt om de concurrentie even de loef af te steken: voor hun normale Nerfs zijn immers 1001 imitatiedarts verkrijgbaar, waarvan sommigen best prima resultaten boeken. Voor veelverbruikers is dat een mooie reden om goedkope imitatiedarts te kopen in plaats van de originele Nerf darts… maar dat is bij de Ultra One dus niet niet mogelijk, omdat er nog geen goedkopere alternatieven voor beschikbaar zijn. De nieuwe dart, de Ultra Dart, is trouwens echt geweldig. Hij schiet verder dan ooit. Opmerkelijk is wel dat deze darts minder flexibel en wat kwetsbaarder zijn dan de normale darts. Er is juist gekozen voor een steviger, wat zwaarder model dart om de prestaties te optimaliseren. Ook het mechaniek voor het lanceren is verbeterd, waardoor strakkere prestaties worden geleverd en minder fouten zullen optreden bij het afschieten. Vanuit de drum schiet je ongeveer 2 darts per seconde.

Zo werkt de Nerf Ultra One Blaster

De Nerf Ultra One bestaat uit de coole witte blaster, de drum in drie delen, 25 darts en een uitgebreide handleiding. Je hebt ook een viertal type C batterijen nodig, die je in een gele bak aan de onderkant van de blaster stopt. Dat vind ikzelf al een nadeel. Ik heb liever ‘stille’ Nerfs, die werken op luchtdruk of met een mechanisch afvuurmechaniek. Het gouden (en oranje en gele) kleurenschema zorgt voor een luxe uitstraling van de blaster. Hij is ietsjes volwassener aan, ondanks de plastic uitvoering. De balans van de Ultra One is overigens prima in orde, hij ligt goed in de hand, vooral ook dankzij de voorhandgreep. De hoofdgreep zelf vond ik wat aan de kleine kant, maar goed… ik ben dan ook een volwassene van bovengemiddelde lengte. Wel viel me op dat het best veel kracht nodig was om de trekker over te halen, iets dat niet voor jongere kinderen geschikt zal zijn. Ook het formaat past niet echt bij een kleiner model kind, dus dat past weer goed. Vooral de ‘drum’ waarin de 25 darts gestopt kunnen worden zorgt voor een lijvige blaster.

Ga direct naar Nerf Ultra One op BOL.com.


Recensie over Nerf Ultra One

De Ultra One is een stoere blaster om te gebruiken. Dankzij de Ultra Darts heeft deze blaster een groot bereik en is veel nauwkeuriger dan andere Nerf-blasters. Het vullen van de drum is wel even een klusje en het grotere formaat is niet voor iedereen geschikt. Ikzelf ben niet gecharmeerd van de batterijen.

Score: 7


Informatie

Nerf Ultra One, Nerf
Meer weten?
Prijs: 60 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Review: Nerf Fortnite BASR L

Het partnerschap tussen Nerf en Fortnite is al een tijdje aan de gang, maar naarmate Fortnite nieuwe wapens introduceert, is er ook de behoefte aan nieuwe Fortnite-blasters vanuit Nerf. De Nerf Fortnite BASR-L is één van de nieuwste toevoegingen, die helemaal in lijn is met de Fortnite game.

Groot en maf

De Nerf Fortnite BASR-L wordt niet als kant-en-klare blaster geleverd, anders zou het een bizar grote verpakking worden. Je krijgt hem dan ook geleverd in twee stukken, die je makkelijk en snel in elkaar klikt. De loop is trouwens niet verwijderbaar, mocht je dat willen om hem makkelijker mee te kunnen dragen… na de montage ben je meteen klaar voor actie. De felgele blaster met oranje accenten valt in ieder geval op en is ook op verschillende punten aan te passen. Maar voor je dat doet, moet je eerst even kijken of hij je bevalt. Het schouderstuk is groot en comfortabel. Het hoofdhandvat is mooi groot en goed vast te houden, ook als je wat grotere handen hebt. Ook aan de voorkant kun je hem makkelijk vasthouden – er zijn geen bewegende delen – waardoor het gewicht heel erg licht aanvoelt. Verbazingwekkend licht, zelfs.

Scope en indeling

Bovenop de Nerf Fortnite BASR-L vind je een vizier, die je bovenop de enkele Nstrike-rail kunt schuiven. Daaronder vind je de opening om vastgelopen darts te verwijderen, wat tamelijk onhandig is. De meegeleverde scope is namelijk best groot… en blokkeert daarmee de blokkade-opheffer! Aan de linkerkant van de blaster vind je een knop, waarmee het staartstuk kan worden ingetrokken. De blaster zelf werkt met een trekmechanisme, die je met een handvat aan de linker- en rechterkant kunt laden. Superhandig, want zo kunnen ook linkshandigen de blaster laden met een nieuwe dart. Een kleine ontwerpfout zit hem in de opening voor het magazijn. Hierin past enkel de meegeleverde variant voor 6 darts, je zult merken dat veel andere en grotere darts niet zullen passen.

Ga direct naar Nerf Fortnite BASR-L op BOL.com.


Recensie over Nerf Fortnite BASR-L

De Nerf Fortnite BASR-L is een geweldig leuke blaster om te zien. Hij schiet ver en bijzonder gericht. Het model past helemaal in het straatje van gamers… eindelijk een reden om ze naar buiten te sturen! Het ontwerp is stoer en de manier van laden is heel intuïtief. Fijn is ook dat de standaard Elite pijlen werken, maar jammer genoeg past niet iedere magazijnclip onder de blaster… dat is wel een minpunt. Als een pijl dwars gaat zitten, heb je ook een kleine uitdaging om de scope eerst van je BASR-L te halen voor je de pijl kunt verwijderen.

Score: 8


Informatie

Nerf Fortnite BASR-L, Nerf
Meer weten?
Prijs: 40 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.