logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Nerf N-Strike ELITE Trilogy DS-15

Nerf blijft na al die jaren telkens weer met coole en nieuwe producten komen. De Nerf N-Strike Elite Trilogy DS-15 is een van hun nieuwste producten en in feite een evolutie van de Zombie Strike Sledgefire uit 2013. Deze pump action NERF was best populair, vooral vanwege het feit dat je meerdere darts tegelijk kunt wegschieten, maar had zijn beperkingen. Met de NERF N-Strike ELITE Trilogy DS-15 is dat probleem opgelost en zou je een probleemloze ervaring moeten hebben.

Lekker knallen

Wat zo gaaf is aan de NERF N-Strike ELITE Trilogy DS-15, is wel de pump action. Je hebt echt het idee dat je wat moet doen voor je kunt schieten. Het forse exemplaar heeft een paar kenmerkende functies aan boord. Allereerst zit er een soort voorraadslee op de achterkant van de NERF. Daarin kun je vijf shells plaatsen, die je kunt vullen met drie NERF darts elk. Je krijgt ook vijf shells meegeleverd met de DS-15, dus je zit helemaal gebakken. Ze zitten mooi stevig in de houder, je kunt zelfs het geweer ondersteboven houden en schudden, zonder dat ze er uit vallen. Wanneer je de trekker overhaalt, zullen de drie darts tegelijk afgevuurd worden. Ideaal voor wanneer je wat meer power nodig hebt, of wanneer je zeker wil zijn dat je jouw doel raakt. Bovenop deze Nerf vind je twee halen voor een draagkoord, zodat je hem om je schouder kunt meenemen.

Pompen

Het andere kenmerkende aan de ELITE Trilogy DS-15 is het zwarte pomp-deel, voor aan de NERF. Trek deze naar achter, en bovenop schuift een oranje vlak opzij. Je kunt nu een shell plaatsen, met de opening naar voren (duh!). Trek de zwarte pomp weer naar voren, en de schuif sluit zich, waarna je kunt afvuren. De drie darts schieten nu weg, zo’n 10 tot 15 meter ver. Best ver, niet? Je hoeft deze Nerf verder niet te spannen of op druk te houden met een batterij-aangedreven systeem. Trek de pomp vervolgens weer met wat kracht naar achter en de shell zal uit de zijkant van de DS-15 springen. Daar zie je immers ook een oranje schuif. Let wel: dat werkt pas goed als je de pomp flink naar achter haalt, wanneer je dat rustig en zachtjes doet zal het niet altijd goed werken.

Voor wie is de Nerf N-Strike ELITE Trilogy DS-15

De NERF N-Strike ELITE Trilogy DS-15 is best fors, waardoor hij minder voor heel kleine kinderen geschikt is. Je houdt hem met twee handen vast. De ene aan de trekker, met de ander houd je de ‘pomp’ vast. Dat geeft je blaster de nodige stabiliteit. Door deze houding houd je hem wat minder makkelijk tegen je schouder, je zult dus eerder vanuit je heup schieten. Echt mikken en richten zit er dus niet bij. Gelukkig schiet je drie darts tegelijk, zodat er ook wat minder vaardigheden voor het richten gevraagd worden. Het geweer is wel fors, maar niet zwaar. De handgreep is best compact, waardoor hij minder geschikt is voor grote of forse handen. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar zal dit een geweldig model zijn, maar het kan natuurlijk tot veel ouder, vooral vanwege de stoere manier van schieten.

Ga direct naar NERF N-Strike Elite Trilogy DS-15 – Blaster op BOL.com.


Recensie over NERF N-Strike ELITE Trilogy DS-15

De DS-15 is een echte pomp-stijl NERF, waar er maar weinig van zijn. Hiermee schiet je drie darts tegelijk af, waardoor je een groter gebied kunt raken of meer kracht kunt zetten om je doel omver te krijgen. De shells springen op een heel coole manier uit je NERF, waarna je direct een nieuwe shell kunt plaatsen. Dat geeft een cool effect. Boven op de DS-15 zit een rail voor een scope, maar die zul je bij dit soort blasters niet nodig hebben. Nadeel is wel dat je drie darts tegelijk schiet en bovendien achteraf een pick-up ronde moet doen voor je shells.

Score: 7


Informatie

NERF N-Strike Elite Trilogy DS-15 – Blaster, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 39.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.