logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Nerf Elite 2.0 MotoBlitz CS 10

De Nerf Elite 2.0 Moto Blitz heeft veel in huis waar je blij van kunt worden. Ten eerste is het weer eens een blaster met meerdere functies in huis, die bovendien goede prestaties neerzet en heel aantrekkelijk is geprijsd. De Nerf Elite 2.0 Moto Blitz combineert een motorisch aangestuurde Elite blaster met een luchtaangedreven multi-dart blaster aan de voorkant.

Twee blasters in één

Nerf-enthousiastelingen hebben het liefst meerdere blasters op zak, voor iedere situatie iets binnen handbereik. Hoe tof is het dan om twee compleet verschillende systemen gecombineerd te zien in één enkele blaster? De Moto Blitz combineert twee compleet verschillende blasters. Een pompgreep dient om lucht in een reservoir te duwen, wachtend om een ​​salvo darts af te vuren. Eenmaal op druk gebracht, kun je met de dubbele blastknoppen (één aan elke kant, zodat ook linkshandigen hem optimaal kunnen gebruiken) zes Elite-darts tegelijk afvuren. Het is echt een close-range shot, aangezien de luchtdruk niet optimaal is (hij moet verdeeld worden over zes darts!) maar een impact heeft hij wel! Bovendien geeft deze blaster-functie je een back-upschot binnen handbereik wanneer je de hoofdblaster moet herladen. De hoofdblaster is gemotoriseerd en gebruikt een dartmagazijn voor het laden van de darts. Bij iedere aanspanning van de hoofdtrigger schiet er een enkele dat uit. Het fijne is dat zowel het schieten als het verwisselen van het magazijn heel comfortabel en ergonomisch is ingesteld.

Accessoires

Natuurlijk kun je een Nerf elite-blaster aan alle kanten aanpassen en uitbreiden, hoewel er – vreemd genoeg eigenlijk – voor een ingebouwd vizier is gekozen. Deze zit echter zo dicht op de blaster dat hij voor grotere gebruikers niet prettig is om doorheen te kijken. Je zult daarom sneller toevlucht zoeken naar de tactische rails op de bovenkant van de blaster voor het toevoegen van een scope. Daarnaast heb je twee andere rails aan weerszijden van de loop. De darts van de hoofdblaster schieten overigens hard en vrij nauwkeurig, waardoor een scope best handig is. Houd wel rekening met de snelheid waarmee je de darts afvuurt: hoe sneller je dat doet, des te minder kracht kunnen ze opbouwen.


Ga direct naar Nerf Elite 2.0 MotoBlitz op BOL.com.

Recensie over Nerf Elite 2.0 MotoBlitz

De Nerf Elite 2.0 MotoBlitz is een echte alleskunner, voor gebruikers die niet kunnen kiezen – of die graag alle opties openhouden. De blaster is eenvoudig te bedienen, comfortabel vormgegeven en levert acceptabele prestaties. Het leuke aan deze blaster is wel dat beide blasters gewoon goed werken – je hebt niet één goede functie en eentje ‘omdat het kan’, maar ze doen allebei geweldig goed dienst. Kijkend naar wat je krijgt, is de prijs van 45 euro ook briljant scherp.

Score: 8


Informatie

Nerf Elite 2.0 MotoBlitz
Adviesprijs: 45 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.