logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: OnePlus Nord Buds

OnePlus heeft naam gemaakt met het neerzetten van topkwaliteit producten voor een hele scherpe prijs. De verwachten waren dan ook hooggespannen voor de OnePlus Nord Buds, true wireless oordopjes voor een prijs van slechts 49 euro. Wat kun je daarvoor verwachten? Wij ontvingen een setje en gingen aan de slag met deze stoer uitziende dopjes.

Eerste indruk op papier

Als je kijkt naar de specificaties, is er al genoeg om blij van te worden. Ze zien er niet alleen gelikt uit, maar zijn zelfs IP55 spatwaterdicht afgewerkt. De 12,4mm titanium drivers moeten een goede geluidskwaliteit kunnen neerzetten; de drivers zijn een paar mm groter dan de meeste concurrenten. Ze zitten in een tamelijk forse oplaadcassette, die je voor drie keer energie voorziet. Het energiebeheer wordt prima ondersteund door het gunstige en stabiele bluetooth 5.2 en met de AAC- en SBC-codecs heb je weinig last van storing of vervorming. Toch komt dit model met een keerzijde.

Vormgeving

De OnePlus Nord Buds zien er eigenwijs uit, met platte steeltjes die op beide oren voorzien zijn van een ronde ‘deuk’, waarmee je ze kunt bedienen. Het gladde kunststof ziet er misschien wat goedkoop uit, zo voelen ze niet. De dopjes voelen solide en degelijk aan, alsof ze wel een stootje kunnen hebben. Ze klikken stevig vast in hun oplaadcassette, waarin je ze makkelijk kunt opladen. De batterijen in de dopjes zelf kunnen ongeveer 7 uur mee, met 23 uur aan oplaadcapaciteit in de oplaadcassette. In het vrolijk vormgegeven doosje vind je extra rubber oordopjes voor een optimale pasvorm. Voor ons was de standaard uitvoering perfect. De oplaadcassette mist in mijn ogen wat finesse. Hij ziet er netjes afgewerkt uit, gaat soepel open en dicht, maar is simpelweg wat grof en fors. Dit is geen doosje dat je even in je broekzak steekt!

Muziek

Het grootste nadeel van de OnePlus Nord Buds is wel dat je ze niet kunt instellen. Je krijgt prima geluid, maar daar moet je het mee doen… tenzij je een OnePlus smartphone hebt! Dan kun je namelijk veel meer instellingen aanpassen. Heb je dat niet? Dan is het echt “what you see is what you get”. En dat is zeker niet verkeerd. Het geluid is mooi rond en vol, zonder een fikse nadruk op de bas te leggen, zoals veel TWS wel doen. Je mist wel wat in helderheid als je hem vergelijkt met premium oordopjes, maar daar moet je dan ook het vijfvoudige voor neerleggen. De oordopjes in de standaard instellingen zijn echte allemansvrienden: ze hebben een vol geluid met een prettige bas en goede middentonen, die je zonder problemen kunt gebruiken voor verschillende soorten muziek, films, games en zelfs audioboeken. Aan de andere kant: het ontbreken van de mogelijkheid om de EQ-instellingen aan te passen maakt ook dat hij nergens echt perfect in past, hoewel de aandacht voor de lage partijen ervoor zorgt dat ik ‘m dan bij wat zwaardere muziek als R&B, hiphop en rap vind passen.

Bediening

Je bedient de OnePlus Nord Buds via cirkelvormige aanraakgebieden aan de buitenkant van hun stelen. De bedieningselementen zijn aan elke kant hetzelfde: tik één keer om het afspelen te regelen, twee keer om naar de volgende track te gaan of drie keer om naar de vorige te gaan. Word je gebeld? Dan tik je twee keer om inkomende oproepen te beantwoorden of houdt een van de oordopjes ingedrukt om de oproep te weigeren. Je kunt instellingen aanpassen in de HeyMelody-app voor OnePlus- en Oppo-oortelefoons, waarin je bepaalde functies kunt veranderen en instellen. Deze app richt zich vooral op Android-gebruikers. Voor iOS is er ook een HeyMelody app, maar de Nord Buds stonden daar nog niet bij.


Recensie over OnePlus Nord Buds

De OnePlus Nord Buds zijn zeker interessante oordopjes, vooral als je ook een OnePlus smartphone hebt…. of een ander Android model. Daarmee heb je namelijk de nodige aanpassingsmogelijkheden ter beschikking. De dopjes klinken goed, zitten heel fijn en zijn prima afgewerkt, inclusief een IP55-normering tegen vocht en stof. Voor de prijs van 49 euro heb je zeker geen reden tot klagen, vooral niet als je de dopjes gebruikt voor popmuziek of actiefilms of – series. De geluidskwaliteit is echt prima, het doosje is wat fors en we vallen eigenlijk vooral over de compatibiliteit met andere systemen, zoals de iPhone. Die wordt te mager ondersteund.

Score: 7


Informatie

OnePlus Nord Buds
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 49 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.