logo-liggend-wit-donkerblauw

Nemesis: eerste Nederlandse dramaserie op Disney+

Nemisis Simon de Waal

Disney+ heeft het startsein gegeven voor de productie van de nieuwe 8-delige dramaserie “Nemesis”, geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Pupkin. “Nemesis” is hiermee de allereerste originele Nederlandse dramaserie van het internationale streamingplatform. De spannende crime serie over de vermenging van de onder- en bovenwereld, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal en de serie wordt geproduceerd door Pupkin met showrunners Willem Bosch en Pieter Kuijpers (bekend van succestitels als ‘Van God Los’, ‘The Spectacular’ en ‘Riphagen’). “Nemesis” zal naar verwachting in het najaar van 2023 exclusief in première gaan bij Disney+.

streaming-banner-disney-plus

“We zijn ongelooflijk opgetogen om de eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+ aan te kunnen kondigen. “Nemesis” is een spannende misdaad serie over de invloed van de onderwereld op onze samenleving en een eigenzinnige vrouw in het OM die op onorthodoxe wijze de strijd aangaat. Het actuele verhaal wordt verteld door de beste verhalenvertellers van Nederlandse bodem. Wij kunnen niet wachten dit authentieke verhaal naar alle Disney+ kijkers in Nederland en over de hele wereld te brengen.”

Mascha van Erven, (Director Local Original Productions / Disney+ Benelux)

Over Nemesis

“Nemesis” is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis, besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven. “Nemesis” is een serie over misdaadbestrijding in 2022, waar politie en overheid niet langer lijken opgewassen tegen de internationale criminaliteit. Het is door belastingontduiking en beperkte regulering steeds moeilijker het verschil te zien tussen criminele bendes en multinationals. Een psychologische thriller over een vrouw in een wereld van mannen die elkaar nu al te lang de hand boven het hoofd houden.

Ga direct naar het boek Nemisis van Simon de Waal op BOL.com.

“Met de Disney+ serie “Nemesis” zet Pupkin een grote nieuwe stap in het verwezenlijken van haar ambities: hoogstaand en intelligent Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van Europese buurlanden. Een universeel verhaal over het afzwakkend vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd alleen in Nederland op deze manier gemaakt zou kunnen worden.”

Willem Bosch, (showrunner)
streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.