logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Filmrecensie: Neem me mee

Zes 70-plussers (Mabel, Susanne, Joep, Nienke, Florri en Anton), onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk met een georganiseerde reis door het jonge bedrijfje Neem Me Mee. Je kunt je indenken dat dit al voor wat wrijving zorgt: de volwassenen hebben ieder een eigen willetje en staan graag op hun strepen. Daarbij komt ook nog eens dat de jonge reisleider Thijs nog nooit zo’n reis heeft georganiseerd en er veel te makkelijk over heeft gedacht. Van een planning is bijvoorbeeld nauwelijks sprake! Zoals je kunt verwachten ontstaan er toch diepe vriendschappen tussen de reisgenoten. Ze leren elkaar kennen, delen ervaringen en angsten, steunen elkaar… en ontwikkelen zelfs nog op deze leeftijd.

Rondreis door Frankrijk

Thijs neemt ons gezelschap door Frankrijk, maar stiekem wordt een belangrijk deel van de reis bepaald door Mabel, die behoorlijk wat in Frankrijk heeft afgescharreld. Ze probeert al haar oude ‘lovers’ nog eens te bezoeken, maar ontdekt dat het merendeel inmiddels is overleden. Toch trekt ze de kar en weet ze precies waar je lekker kunt eten en drinken. Thijs daarentegen worstelt met zijn liefde Saar, die hij niet beantwoord ziet. Sterker nog: Saar blijkt zwanger van haar ex… of is daar een vreemde sprong in het verhaal gemaakt? Net als je ziet dat iedereen op pad gaat met Neem Me Mee, compleet met flyers, voordat je ziet dat Thijs een busje heeft gekocht? Deze jongeman blijkt enerzijds heel enthousiast, maar ook lui en afwachtend. Dat rijmt niet met elkaar!

Serieuze onderwerpen

Zet een aantal ouderen bij elkaar en je ontkomt natuurlijk niet aan onderwerpen als vergankelijkheid, herinneringen, weemoed, spijt, onbezonnen acties en de onvermijdelijke dood. Ook deze onderwerpen worden relatief luchtig aan dekaak gesteld, vermengd met het onoverwinnelijke gevoel van een vakantie. Behoorlijk cliché, net als het bonte gezelschap, maar gelukkig niet echt op een vervelende manier. Ieder van de acteurs laat zien dat ze niet voor niets al zoveel jaren in het vak zitten en weten de film netjes overeind te houden.

André van Duin zingt titelsong Neem me mee

André van Duin zingt de gelijknamige titelsong van de film Neem Me Mee van Will Koopman die komende december in de bioscoop komt. Speciaal voor de film schreef Van Duin zelf een nieuwe tekst op het nummer Emmenez Moi (dat letterlijk ‘neem me mee’ betekent) van Charles Aznavour. Het nummer is sinds afgelopen vrijdag te beluisteren op de digitale platforms en vandaag is ook de videoclip gelanceerd. 

“Frank Houtappels, de scenarioschrijver van de film vroeg me of ik eens wilde nadenken over de titelsong”, aldus Van Duin. “Nadat ik de film had gezien, heb ik met heel veel plezier een Nederlandse tekst gemaakt op het nummer Emmenez moi van Charles Aznavour en ook ingezongen. Ik ben trots op het eindresultaat omdat ik vind dat het nummer het verhaal van deze film dekt.”

Beluister de titelsong van Neem Me Mee hieronder

Als je ouder wordt…

Neem Me Mee speelt zich af tijdens een seniorenreis en laat op mooie, maar ook humoristische wijze zien waar je mee te maken krijgt als je ouder wordt. Terwijl de horizon verandert, krijgen zes reisgenoten op leeftijd te maken met nieuwe ontmoetingen, onzekerheden, verliefdheid, vastgeroeste gewoontes, afscheid nemen en omgaan met veranderingen.

Bekijk de trailer Neem me mee

Over de makers

Neem Me Mee is geregisseerd door Will Koopman en het script is van Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, April, May en June, Alles Op Tafel). Het is een productie van NL Film en Interstellar Pictures in co-productie met Dingie en Black Sheep Films. De films is te koop op dvd en blu-ray.

In Neem Me Mee maken enkele van ’s lands meest gerenommeerde acteurs hun opwachting. De hoofdrollen zijn voor coryfeeën Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst, Renée Soutendijk, Helen Kamperveen en Geert de Jong. Naast hen is er ook een belangrijke rol voor Minne Koole.


Ga direct naar Neem Me Mee op BOL.com.

Recensie over Neem Me Mee

Neem me mee is zonder meer een film waar je van kunt genieten. Leun lekker achterover en reis met onze ervaren acteurs mee door Frankrijk in al zijn zoetsappigheid. De soms zware onderwerpen worden vluchtig en luchtig behandeld, met een knipoog en soms met een traan. Het verhaal is niet bijzonder origineel en op veel fronten zelfs clichématig, maar als je je daar al op instelt, staat je een fijne film te wachten die voor jong en oud leuk is om te kijken.

Score: 8


Informatie

Titel: Neem Me Mee
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 104 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.