logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Need for Speed Heat


Need for Speed gaat al heel wat jaren mee. In de beginjaren zijn er flinke verbeteringen doorgevoerd in het concept en aan de gameplay, maar op een gegeven moment lijkt het erop dat je een soort ‘het kan niet beter’-stadium bereikt. Het is dan ook de vraag wanneer je nog moet sleutelen aan een goed lopend concept en wanneer je gewoon een nieuwe versie moet uitbrengen. De laatste versies van Need for Speed kregen wat upgrades in de functionaliteiten en de game-modi, zelfs de cutscenes moesten er aan geloven… en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Daarom is Need for Speed Heat eigenlijk een stapje terug op een aantal fronten, en daarmee ook een grote sprong voorwaarts op de laatste games. Het is ouderwets racen, politie ontwijken en je auto upgraden tot je er bij neervalt!

Lekker helder

Dat is een prettige gedachte. Het concept van Need for Speed: Heat is helder en duidelijk. Je racet, wint, verdient geld en steekt dat in je auto, om zo je prestaties te verbeteren of het uiterlijk naar wens aan te passen. Indien mogelijk koop je een nieuwe bak, die je op dezelfde manier kunt tweaken en pimpen om er het beste uit te halen en een unieke positie neer te zetten voor jou en je crew! Eindelijk eens geen game met verrassingen en loot boxes: je krijgt wat je verdient. Basta! Het tweaken van je auto is ook helder en duidelijk. Wanneer je een nieuw onderdeel aanklikt, zie je meteen welk voordeel je krijgt (of welk voordeel je ineens mist, afhankelijk van de kwaliteit van dat onderdeel). Zo kun je alles aanpassen, van de vering tot het profiel van je banden, van je motor tot je schakelsysteem. Elk onderdeel heeft invloed op het rijgedrag van je auto, waardoor je sterke punten kunt benadrukken of zwakke punten kunt opheffen.

Concurrentiestrijd

Natuurlijk steekt er wel een verhaal achter Need for Speed: Heat. Het is een felle strijd in Palm City, waarbij je middels straatraces een reputatie voor jezelf kunt opbouwen. Onder een te gekke soundtrack, wel te verstaan! Zoals gewoonlijk wordt je als broekie opgenomen door een kleine bende, die het moet opnemen tegen een Grote Rivaal. Dat doe je middels straatraces overdag, waar je flink geld mee verdiend, maar ook met races die zich ’s nachts afspelen, waarmee je reputatiepunten verdient. Beiden heb je nodig om verder te gaan in het spel. Met geld verbeter je jouw auto’s, met de reputatiepunten speel je nieuwe auto’s en evenementen vrij. Je kunt zelf vrij wisselen tussen dag en nacht, je kunt dus heel lange nachten maken! Daarbij wordt je geholpen door een minimap, waar alle belangrijke elementen op terug te vinden is.

Politie

In Need for Speed: Heat heb je dag en nacht te maken met de dreiging van de politie. Spring je te vaak uit de bocht door auto’s te raken of voorwerpen te slopen, dan zie je overdag de zwaailichten al snel verschijnen. ’s Nachts is de politie een stuk alerter en krijg je snel te maken met wilde achtervolgingen. Je krijgt overigens flinke punten wanneer je ze weet af te schudden! De inzet waarmee de politie je achtervolgt hangt samen met je reputatie. Hoe beter die wordt, des te meer manschappen en voertuigen ze in gaan zetten. Op een gegeven moment zul je dan ook helikopters en pantservoertuigen ontdekken die je proberen dwars te zitten. Wordt je gepakt? Dan ben je al je nachtelijke inkomsten kwijt. Gelukkig heb je overdag veel minder last van het blauw op straat. Dat maakt het eenvoudiger om extra uitdagingen aan te gaan en verzamelobjecten op te sporen in de open wereld.

Ga direct naar Need for Speed: Heat op BOL.com.


Recensie over Need for Speed: Heat

Er is veel veranderd in Need for Speed, maar in de kern is Heat nog altijd een geweldige arcade-racer. Als je Need for Speed ​​Payback hebt gespeeld , of een andere versie die is ontwikkeld door Ghost Games, zul je je meteen op je gemak voelen met de moeiteloze drifting en NOS-aangedreven boosts. De game vereist natuurlijk vaardigheid, maar remmen en draaien gaan veel makkelijker dan realistische ‘sim’-racers zoals Forza Motorsport 7 en Gran Turismo Sport. De graphics zijn geweldig en het idee dat je de auto tot in de puntjes kunt tunen is natuurlijk erg gaaf. Je kunt zelfs het geluid van de uitlaat op vier elementen aanapssen! Het verhaal zorgt voor een fijne afwisseling in de vrije wereld, waar je zowel je bankrekening als je reputatie moet opbouwen.

Score: 8


Info

Need for Speed: Heat, EA
PS4, XBOX One, PC, racing.
Prijs: 45 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.