logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nederlandse tophorloges van LEMARQ


unnamed (2)

Op het verlanglijstje voor de feestdagen staat dit jaar een stoer èn stijlvol horloge van LEMARQ. Deze rijzende ster aan het uurwerkenfirmament komt van Nederlandse bodem, maar wordt vervaardigd in het land van de uurwerken: Zwitserland. Trendy, modern, eigenwijs, LEMARQ heeft het allemaal in huis. Het design van het horloge is geïnspireerd op de autosport en doet daarom aan stoerheid niet ten onder. Racen mag dan topsport zijn, maar een echte man zit in stijl aan het kerstdiner of crasht op geheel eigen wijze het oudejaarsfeest met deze guy’s best friend; de LEMARQ Monza Chrono!  

Iconische raceauto’s

Het Zwitserse ETA-uurwerk met precisie-chronograaf, geïnspireerd door klassieke en hedendaagse autosport is de essentie van de Monza Chrono. De opvallende oranje chronograafwijzer en de drie kleinere oranje wijzers zijn gemodelleerd naar de toerentellers van iconische raceauto’s uit de jaren zeventig en tachtig. Drie kleinere wijzerplaten zijn afgeleid van kilometertellers uit sportwagens; de rand van de kast, de kroon en de chronograaf-pushers zijn getand als verwijzing naar de binnenkant van versnellingsbakken. De tachymeter op de bezel gaat tot 372,6 kilometer per uur: de hoogst gemeten snelheid ooit in een Formule 1-auto op het legendarische circuit in het Italiaanse Monza.

unnamed (3)

Van classic chic tot sportief kleurrijk

De LEMARQ Monza Chrono is in drie kleuren leverbaar: wit, blauw-wit en zwart-wit. Elk van de drie kleuren is uit te rusten met een zwarte rubber band met autobandprofiel, een zwarte leren band met witte stiksels of een bijkleurende NATO-band. De LEMARQ Monza Chrono – voorzien van ontspiegeld saffierglas is tot 100 meter waterbestendig en met twee jaar garantie.

Horloge etiquette

Er vanuit gaande dat iedere man die een beetje bij de tijd is, weet hoe hij zijn horloge hoort te dragen, zo vlak voor de feestdagen toch nog een kleine les in horloge etiquette. Want draag je jouw Lemarq nu om je linker- of rechterpols?

Het is gebruikelijk voor mannen om het horloge links te dragen en dat heeft geschiedkundig gezien allerlei praktische redenen. Vroeger deden mannen vooral fysiek werk. Hierdoor kreeg het horloge dat tijdens het werk gedragen werd om de rechterpols meer stoten en schokken te verduren dan om de linkerpols. Aangezien de meeste mannen rechtshandig zijn, werd de norm het horloge links te dragen om het te beschermen.

Prijs en verkoopinformatie:

LEMARQ Monza Chrono is verkrijgbaar voor € 399.

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.