logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Trolls 2: Wereldtour / Trolls World Tour

Trolls Wereldtour / Trolls world Tour is het vervolg op de hitfilm Trolls van DreamWorks Animation (Shrek, Madagascar, Kung-Fu Panda). We hebben in dit artikel voor je op een rij gezet wie de Nederlandse stemmen van Trolls Wereldtour hebben ingesproken, met uiteraard ook de originele stemmen erbij. Maar eerst kan je nog lezen over het verhaal van Trolls Wereldtour.

Het verhaal van Trolls 2: Trolls Wereldtour

In een vrolijk en kleurrijk avontuur dat hen verder brengt dan ooit tevoren doen de grappige trollen Poppy en Knoest een grote ontdekking. Ze zijn namelijk niet de enige trollen in de wereld! In Trolls 2 ontdekken ze dat hun ‘stam’ deel uitmaakt van zes verschillende Trollenstammen met zeer uiteenlopende muziekstijlen: Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt een stuk groter, maar vooral ook luider en muzikaler te worden. De Rock-stam heeft namelijk het idee om alle trollen te verenigen onder één muziekstijl: die van hun! Ze reizen de hele wereld over om de magische snaren, waaraan de trollen hun muzikale krachten ontlenen, te stelen en zichzelf toe te eigenen. Ze geloven dat als ze alle snaren hebben, ze de macht over de wereld in handen hebben.

Bekijk hier een unieke clip die je laat kennismaken met de technotrollen!

Bekijk hieronder de Nederlandse trailer van Trolls Wereldtour

De Nederlandse stemmen van Trolls Wereldtour

De Nederlandse stemmen cast van de nieuwe animatiefilm Trolls Wereldtour is inmiddels ook bekend. Sharon Doorson en Buddy Vedder spreken de stemmen in van hoofdpersonages Poppy en Knoest die wonen in het land van de popmuziektrollen waar Poppy de koningin is. Birgit Schuurman is te horen als hard-rock royalty Koningin Barb die andere soorten muziek wil uitroeien zodat er alleen nog maar rockmuziek bestaat. Carlo Boszhard en Vajèn van den Bosch spreken de stemmen in van countrytrollen Hickory en Delta Dawn. Défano Holwijn is te horen als Prince D van de funktrollen, DJ Hardwell als Koning Trollex van de techno-trollen en Emma Heesters als lid van de klassieke muziektrollen genaamd Flierefluitje. Daarnaast spreekt Murth Mossel in Trolls 2 de stem in van de pasgeboren hip-hoptroll Mini Diamond, Berget Lewis is te horen als Sheila B, Sarah Nauta als Satijn en Julia Nauta als Chanelle. Hieronder voor het gemak de Nederlandse stemmen van Trolls Wereldtour nog even op een rijtje:

 • Poppy – Sharon Doorson (Anna Kendrick)
 • Knoest – Buddy Vedder (Justin Timberlake)
 • Koningin Barb – Birgit Schuurman (Rachel Bloom)
 • Hickory – Carlo Boszhard (Sam Rockwell)
 • Delta Dawn – Vajèn van den Bosch (Kelly Clarkson)
 • Prince D – Défano Holwijn (Anderson Paak)
 • Koning Trollex – DJ Hardwell (Anthony Ramos)
 • Flierefluitje – Emma Heesters (Charlyne Yi)
 • Mini Diamond – Murth Mossel (Kenan Thompson)
 • Sheila B – Berget Lewis (Da’Vine Joy Randolph)
 • Satijn – Sarah Nauta (Aino Jawo)
 • Chanelle – Julia Nauta (Caroline Hjelt)

Aankondiging van de Nederlandse stemmen van Trolls 2

Stemmencast originele versie Trolls 2: Trolls World Tour

Trolls World Tour is in de originele versie te horen met de stemmen van o.a.: Anna Kendrick, Justin Timberlake, J Balvin, Rachel Bloom, Flula Borg, Kelly Clarkson, James Corden, Ester Dean, Jamie Dornan, Gustavo Dudamel, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar, Ozzy Osbourne, Anderson .Paak, Anthony Ramos, Sam Rockwell, Betsy Sodaro, Karan Soni, Kenan Thompson, Charlyne Yi, George Clinton en Mary J. Blige.

Op de soundtrack van Trolls 2: Trolls World Tour zal nieuwe muziek te horen zijn van Justin Timberlake, die ook optreedt als uitvoerend muziekproducent van dit album. Timberlake gaf gisteren via Instagram een kijkje achter de schermen bij de opnames van een van de nieuwe nummers waarvoor hij samen heeft gewerkt met o.a. Anderson .Paak die ook een stemrol heeft in Trolls 2.

Videoclip van Justin Timberlake, The Other Side van Trolls World Tour

Videoclip van ‘Don’t Slack’ van Anderson .Paak en Justin Timberlake

Liedjes Trolls World Tour

Hieronder vind je de liedjes van Trolls 2. Wanneer je de vrolijke Trolls liedjes hoort, laten ze je de film opnieuw beleven. In de eerste Trolls film is er eigen muziek en liedjes gemaakt, in Trolls World Tour worden cover liedjes gezongen door de cast. Het gaat om populaire liedjes in verschillende muziek genres. Anna Kendrick, Justin Timberlake en de overige castleden die de Trolls personages vertolken, hebben de Trolls liedjes op een leuke manier ingezongen.

 1. The Other Side – SZA & Justin Timberlake
 2. Trolls Wanna Have Good Times – Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Ester Dean, Icona Pop, Kenan Thompson & the Pop Trolls
 3. Don’t Slack – Anderson .Paak & Justin Timberlake (zie videoclip hierboven)
 4. It’s All Love – Anderson .Paak, Justin Timberlake, Mary J. Blige & George Clinton
 5. Just Sing – Justin Timberlake, Anna Kendrick, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, Anderson .Paak & Kenan Thompson
 6. One More Time – Anthony Ramos
 7. Atomic Dog World Tour Remix – George Clinton and Parliament Funkadelic, Anderson .Paak & Mary J. Blige
 8. Rainbows, Unicorns, Everything Nice – Walt Dohrn & Joseph Shirley
 9. Rock N Roll Rules – HAIM & Ludwig Göransson
 10. Leaving Lonesome Flats – Dierks Bentley
 11. Born to Die – Kelly Clarkson
 12. Trolls 2 Many Hits Mashup – Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Icona Pop & the Pop Trolls
 13. Barracuda – Rachel Bloom
 14. Yodel Beat – Ludwig Göransson
 15. Crazy Train – Rachel Bloom
 16. I Fall to Pieces – Sam Rockwell
 17. Perfect for Me – Justin Timberlake
 18. Rock You Like a Hurricane – Rachel Bloom
 19. It’s All Love (History of Funk) – Anderson .Paak, Mary J. Blige & George Clinton
 20. Just Sing (Trolls World Tour) – Justin Timberlake, Anna Kendrick, James Corden, Kelly Clarkson, George Clinton, Mary J. Blige, Anderson .Paak, Rachel Bloom, Kenan Thompson, Anthony Ramos, Red Velvet, Icona Pop & Sam Rockwell  

Lekker swingen!

Warm je stembanden op en trek je mooiste – en kleurrijkste – dansschoenen aan, want het is tijd om mee te swingen op de geweldige muziek uit Trolls 2: Wereldtour. De Dance Party Edition bevat exclusieve content zoals stap-voor-stapinstructies om de nieuwste en coolste dansmoves te leren, spelletjes die je tijdens het kijken van de film kunt spelen en songteksten waarmee je thuis de ultieme Sing Along organiseert. Een gezonde dosis kleur en glitter, schorre kelen en uren aan plezier voor de hele familie gegarandeerd!

Bekijk hieronder de videoclip van ‘Just Sing’ van de cast van de film.


Ga direct naar Trolls 2: Wereldtour / World Tour op BOL.com.

Recensie over Trolls 2: Wereldtour / World Tour

De trollen weten in deze film weer een muzikale noot te raken bij iedereen die de film kijkt. Het is geweldig leuk om te zien hoe de verschillende trollenvolken zijn uitgewerkt, hoewel de Techno en de Klassieke trollen bijzonder weinig aandacht krijgen in de film. Dat is wel jammer, want daar hadden ze een paar leuke momenten uit kunnen halen. Voor jongere kinderen is de film misschien een tikje verwarrend: er wordt heel wat dubbelspel gespeeld in deze film. Ook de Rocktrollen zijn een tikje luid en ondanks hun pluizige karakter misschien een tikje angstaanjagend. De finale is vooral spannend, maar alles komt natuurlijk tot een goed einde.

Score: 8


Informatie

Titel: Trolls 2: Wereldtour / World Tour
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.