logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Sing 2

Vanaf 4 mei 2022 is het langverwachte vervolg op de bioscoophit SING van Illumination te koop op dvd en blu-ray. In SING 2 bereiden de vrolijke en enthousiaste koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster Clay Calloway (stemroldebuut van het legendarische muziekicoon Bono) ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel. En die heeft zich afgezonderd in het bos, om te treuren om zijn verloren vrouw…

Films koop je online bij:

Over Sing 2

Buster heeft van het New Moon Theater een groot succes gemaakt. Hoewel zijn hele team het daar prima naar zijn zin heeft, heeft Buster z’n zinnen gezet op een nog grotere uitdaging: een grootse spektakelshow in het Crystal Tower Theater in Redshore City. Maar helaas krijgt Buster te maken met een heel kritische wolf Jimmy Crystal, die precies weet wat hij wel en niet wil. Door stom toeval raakt Buster in zijn betoog de juiste snaar en is de aandacht van de bloeddorstige Jimmy gewekt. Kent Buster de grote Clay Calloway? En komt dat icoon optreden op zijn podium? Dat moet zakken vol geld opleveren! Samen met een geïmproviseerd plan van het varken Gunter, die met een bizar ruimte-verhaal komt, gaan ze aan de slag om een grootse show op te zetten. Maar dat is nog lang niet zo eenvoudig, aangezien Jimmy vaart wil zetten achter het project…. en Buster alles nog moet uitzoeken. Oh ja – en hij moet nog in contact zien te komen met Clay Calloway!

Persoonlijke problemen

Net als in de eerste film van Sing komen alle personages op een leuke manier aan bod. De moederlijke en verlegen Rosita, punk-rock stekelvarken Ash, de vriendelijke gorilla Johnny, de verlegen olifant Meena en het uitbundige varken Gunter krijgen bijna allemaal te maken met hun eigen problemen. Rosita heeft bijvoorbeeld heel veel zin in haar rol, maar durft niet van een grote hoogte het toneel af te duiken. Ash probeert contact te leggen met Clay en doet dat met ontzettend veel geduld. Johnny ontdekt dat hij een grote dansrol heeft… maar absoluut niet kan dansen en de verlegen olifant Meena moet een romantische rol spelen, maar was tot op dat moment nog nooit verliefd. Hoe moet je dat dan goed neerzetten? Dat alles komt samen in een spannende race tegen de klok. Daarbij worden de gemoederen op scherp gezet wanneer de eigenzinnge dochter van Jimmy Crystal zichzelf een rol toebedeelt in de show… de rol van Rosita!

Ga direct naar Sing 2 op BOL.com.

Terwijl Gunter Buster helpt om een buitengewoon, theatraal meesterwerk te bedenken, en de druk en bedreigingen van meneer Crystal toenemen, wordt Rosita’s hoofdrol van haar afgenomen en gegeven aan de verwende dochter van meneer Crystal, Porsha (Halsey). Om de show en zijn leven te redden begint Buster aan een zoektocht om Clay te vinden en hem over te halen terug te keren op het podium. Wat voor Buster begint als een droom over groots succes, verandert in een emotionele les over hoe de kracht van muziek zelfs een gebroken hart kan helen.

Bekijk de Nederlandstalige trailer van Sing 2

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Sing 2

In de originele versie met de stemmen van o.a. Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti en Bono. Voor de Nederlands gesproken versie keren o.a. terug: Fedja van Huêt, Do, Birgit Schuurman, Egbert-Jan Weeber, Holly Mae Brood, Gordon, Karin Bloemen, Rop Verheijen, Frank Lammers en Richard Groenendijk. Hieronder de stemmen op een rij:

 • Buster Moon – Fedja van Huêt (Matthew McConaughey)
 • Rosita het varken – Do (Reese Witherspoon)
 • Ash het stekelvarken – Birgit Schuurman (Scarlett Johansson)
 • Johnny de gorilla – Egbert-Jan Weeber (Taron Egerton)
 • Meena de olifant – Holly Mae Brood (Tori Kelly)
 • Gunter het varken – Gordon (Nick Kroll)
 • Jimmy Crystal de wolf (Bobby Cannavale)
 • Clay Calloway de leeuw (Bono)
 • Suki de rode vos – (Chelsea Peretti)
 • Nana Noodleman het schaap – Karin Bloemen (Jennifer Saunders)
 • Miss (Karen) Crawly de leguaan – Rop Verheijen (Garth Jennings)
 • Big Daddy de gorilla – Frank Lammers (Peter Serafinowicz)
 • Norman het varken – Richard Groenendijk (Nick Offerman)
 • Alfonso de olifant – (Pharrell Williams)
 • Porscha Chrystal de wolf – (Halsey)
 • Darius de jak – (Eric André)
 • Nooshy de Lynx – (Letitia Wright)

Meer informatie over Sing 2

SING 2 is geschreven en geregisseerd door terugkerend filmmaker Garth Jennings (Sing). De film is geproduceerd door de oprichter en CEO van Illumination, Chris Meledandri en Janet Healy. SING 2 zit vol met vele rock- en popklassiekers, spectaculaire optredens, prachtige animatie, humor en gevoel en is het een geweldige feel-good film.

Bekijk de nieuwste trailer van Sing 2

Merchandise koop je bij:


Ga direct naar Sing 2 op BOL.com.

Recensie over Sing 2

Sing 2 is een fraai en sfeervol vervolg op de populaire muziekfilm Sing, maar weet diens hoogte niet te behalen. De nummers zijn wat minder goed gekozen, maar vooral: het bijzondere is er wel een beetje af. Er wordt minder gespeeld met de natuurlijke eigenschappen van de verschillende dieren, en dat is jammer. Vooral de kwaadaardige invloed van de Crystal-familie drukt de sfeer misschien een beetje. Het is nooit leuk om iemand bang te zien worden en vanuit die angst te handelen. De muziek is ontzettend goed neergezet, het verhaal is sluitend en heeft natuurlijk een paar mooie momenten (en een happy end). Wat dat betreft is ’t Buster zeker gelukt om een fraaie film neer te zetten.

Score: 8


Informatie

Titel: Sing 2
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 125 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.