logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de Nederlandse stemmen van voor Superkat Maurice


De internationaal hoog aangeschreven animatiefilm Superkat Maurice, van de co-writer van Shrek, is vanaf 19 april in de Nederlandse bioscopen te zien. Dit maakt filmdistributeur In The Air vandaag bekend. Het verhaal is gebaseerd op het boek van de beroemde Engelse schrijver Terry Patchett. Het is een grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin; een spinnend avontuur met een staartje! Georgina Verbaan, Patrick Martens, Nasrdin Dchar, Qucee, Pien van Bennekom en Peggy Vrijens vormen de geweldige stemmencast van Superkat Maurice.

Het verhaal van Superkat Maurice

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is!

Releasedatum: vanaf 19 april in de bioscoop | Speelduur: 93 minuten | Taal: Nederlands 

Classificatie: 6, angst + geweld | Genre: Familiefilm, Animatiefilm |

Bekijk de trailer van Superkat Maurice

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Superkat Maurice:

 • Olivia – Georgina Verbaan (Klem, De club van lelijke kinderen, Rikkie de ooievaar)
 • Mees – Nasrdin Dchar (Mocro Maffia, WOLF, Het Gouden Uur)
 • Zonnebrand – Qucee (Supergaande, LOL Last one Laughing)
 • Gevaarlijke Bonen – Patrick Martens (Koffietijd, Huisvrouwen bestaan niet, Rikkie de ooievaar)
 • Perzik – Plien van Bennekom (Gek van geluk, Zaai, Mannen van Mars)
 • Zoetzuur – Peggy Vrijens (Niks vreemds aan, Kwestie van geduld)
 • Superkat Maurice – Wiebe Pier Cnossen

Over de originele versie en de makers

‘The Amazing Maurice’ zoals de originele film heet, is geproduceerd door Narrativia en is een co-productie tussen Cantilever Media and Ulysses Filmproduktion. De originele film bestaat uit een mega stemmencast met:

 • Maurice – Hugh Laurie (Avenue 5, House) 
 • Malicia (Olivia in het Nederlands) – Emilia Clarke (Game of Thrones) 
 • Boss man – David Thewlis (Wonder Woman)
 • Keith (Mees in het Nederlands) – Himesh Patel (Yesterday)
 • Peaches – Gemma Arterton (The King’s Man)
 • The Mayor – Hugh Bonneville (Downton Abbey)
 • Dangerous Beans (Gevaarlijke Bonen in het Nederlands) – David Tennant (Doctor Who)
 • Darktan (Zonnebrand in het Nederlands) – Ariyon Bakare (His Dark Materials)

Over de distribiteur – In The Air

In The Air richt zich op kwalitatieve entertainment onder de noemer ‘family entertainment that matters’ en wordt inmiddels gezien als leidende distributeur in dit segment. Zo verzorgt de distribiteur al bijna 10 jaar lang de distributie van aansprekende films/series als Minoes, Pluk van de Petteflet, Annie MG Schmidt, Knofje, Abeltje, Mr. Kikker, Wiplala, BING. In 2021 en 2022 bracht In The Air voor diverse leeftijdsgroepen films uit in de bioscoop, waaronder BINGS Kerstfeest (2021), Strijder (2022), en Oeps! Kids overboord (2022). 

Over Just4Kids

Just4Kids is een kinderlabel dat sinds 2010 internationale kinderfilms, TV-series en merken aankoopt voor Nederland en België. Bekende voorbeelden zijn o.a: De Sneeuwkoningin, Spokenjagers, Rikkie de ooievaar, Pluisje, Robocar poli, Rupsje nooitgenoeg, Casper en Emma, Oeps! Kids overboord, Bibi en Tina en Bing! 


Ga direct naar Superkat Maurice op BOL.com.

Recensie over Superkat Maurice

Superkat Maurice zal de jongere kijkers zeker aanspreken. De oplichtersbende van deze bijzondere kat is gebaseerd op een boek van Terry Pratchett, uit de befaamde Discworld-saga. Het is bijna onmogelijk om die fantasierijke wereld vorm te geven – en de makers lijken dat ook niet te hebben gedaan. Ken je de bron, dan zul je veel elementen missen. Ben je niet bekend met de boekenreeks en de fantasywereld van Pratchett, dan zul je gewoon genieten van de bijzondere Britse humor waarmee deze film is doordrenkt: hij zit vol zelfspot, spreekt de kijkers vaak direct aan en bevat ontzettend veel woordgrappen en zinspelingen. Voor echt jonge kijkers zullen veel daarvan aan hen voorbij gaan, maar voor volwassenen is het dan weer een leuke bijkomstigheid. En geen nood, voor de jonge kijkers zit er nog meer dan genoeg leuks in om zich aan te vergapen! Toch ontbreekt het voor mij aan die sprank magie, die bizarre fantasy en een stukje detaillering waarmee we zo verwend zijn in de afgelopen jaren.

Score: 7


Informatie

Titel: Superkat Maurice
Uitgever: In The Air
Tijdsduur: 95 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.