logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze bekende Nederlanders spreken de stemmen in van De Croods 2: Een nieuw begin + recensie!

DreamWorks Animation (Hoe Tem je een Draak, Trolls, Madagascar, Shrek) nodigt je uit op om opnieuw terug in de tijd te gaan met De Croods 2: Een nieuw begin. De volledige stemmencast van de nieuwe animatiefilm De Croods 2: Een nieuw begin is bekend. De stemmen van de Betermans, het gezin dat de Croods tegenkomt op hun zoektocht naar een nieuwe woonplek, worden ingesproken door Gijs Naber, Thekla Reuten en Emma Heesters. Matteo van der Grijn, Waldemar Torenstra, Saar Koningsberger, Sanne Wallis de Vries, Paula Majoor en Tim Knol keren terug als de Croods.

Nederlandse stemmencast

  • Phil Beterman – Gijs Naber (Phil – Peter Dinklage)
  • Hoop Beterman – Thekla Reuten (Hope – Leslie Mann)
  • Lente Beterman – Emma Heesters (Dawn – Kelly Marie Tran)
  • Grug – Matteo van der Grijn (Nicolas Cage)
  • Guy – Waldemar Torenstra (Ryan Reynolds)
  • Iep – Saar Koningsberger (Emma Stone)
  • Ugga – Sanne Wallis de Vries (Catherine Keener)
  • Oma – Paula Majoor (Cloris Leachman)
  • Thunk – Tim Knol (Clark Duke)

Het verhaal van De Croods 2: Een nieuw begin

De Croods hebben de nodige gevaren en rampen overleefd: niet alleen gevaarlijke prehistorische dieren, maar ook het vriendje van hun dochter. De Croods 2: Een Nieuw Begin is het directe vervolg op de eerste film, die al uit 2013 stamt. In dit avontuur krijgen ze een compleet andere uitdaging die hun levens op z’n kop zet. In hun zoektocht naar een nieuwe woonplek stuiten ze op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie woont: de Betermans. Zij zijn echte mensen, homo sapiens, net als Guy. Daardoor hebben ze al heel wat bijzondere uitvindingen gedaan!

In het paradijs… met een gevaar

De Betermans hebben dus een echt paradijs voor zichzelf gemaakt. Ze verbouwen voedsel, hebben genoeg water en zelfs een luxe boomhut, geweldige uitvindingen en geavanceerde systemen. Op alle fronten zijn ze een stuk verder in de evolutie dan de Croods. De Betermans kijken dan ook neer op deze grotbewoners, en dat laten ze op alle manieren merken. Ondertussen maakt Iep ook wat mee: aan de ene kant is ze jaloers op haar vriendje en het nieuwe meisje, aan de andere kant kunnen ze nu echt tienermeisjesdingen doen! Maar lang kan het plezier niet duren. De verschillen zijn te groot. Grug wil de bananen eten, Hoop wil van de stinkende en slordige Croods af. Dan dreigt er een nieuw gevaar en moeten de families hun onenigheden laten varen, hun krachten bundelen en de veilige muren verlaten om samen op avontuur te gaan.

Bekijk de trailer van De Croods 2: Een nieuw begin


Ga direct naar The Croods 2 op BOL.com.

Recensie over The Croods 2

In The Croods 2 gaan de makers een stuk verder dan de eerste film. Natuurlijk scheppen de mogelijkheden van een botsing tussen neanderthalers met de moderne mens genoeg mogelijkheden, maar het is een iets te kleurrijk geheel geworden om nog ‘geloofwaardig’ te zijn. Neemt niet weg dat de vele knipogen echt genieten zijn: joyridende tieners op een gigantische sabeltandtijger, ‘de magische rechthoek’ waar Thunk verslaafd aan is, tablets, reislogs… het komt allemaal voorbij. Zelfs Phil’s geheime Mancave krijgt een kritische noot van onze Grug – en terecht! Toch is de houding van de Betermans niet altijd even consequent, zijn de klapaapjes een beetje vergezocht en wankelt het verhaal her en der een beetje. Is de film leuk? Dat absoluut! Als je het eerste deel hebt gezien, heb je een goede achtergrond, maar ook zonder de eerste film zul je je absoluut vermaken.

Score: 8


Informatie

Titel: The Croods 2
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Merchandise koop je bij:

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.