logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nederlandse Original serie Modern Love Amsterdam

De Nederlandse bewerking van de Amazon Original serie Modern Love Amsterdam gaat exclusief op 16 december op Prime Video in Nederland in première en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. De zesdelige Nederlandse serie, Modern Love Amsterdam, toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, is gebaseerd op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

streaming-banner-prime-video

Bekijk de trailer van Modern Love Amsterdam

Cast

 • Fedja van Huêt
 • Jack Wouterser
 • Rifka Lodeizen
 • Eva van de Wijdeven
 • Arjan Ederveen
 • Hanna van Vliet
 • Yootha Wong-Loi-Sing
 • Hannah Hoekstra
 • Jonas Smulders
 • Werner Kolf
 • Romijn Conen
 • Noortje Herlaar

Over de makers

Modern Love Amsterdam wordt geproduceerd door NL Film met Sabine Brian als producent en Robert Alberdingk Thijm als showrunner. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn, en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu, en Norbert ter Hall.

Modern Love Amsterdam wordt toegevoegd aan duizenden series en films die in Nederland op Prime Video beschikbaar zijn. Nederlandse Originals zijn te zien naast de bekroonde en veelgeprezen wereldwijde Amazon Originals. Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden.

streaming-banner-prime-video

MEAU maakt titelsong voor Modern Love Amsterdam

De titelsong van Modern Love Amsterdam is het bekende liefdeslied ‘Avond’ geschreven door Lennaert Nijgh en voor het eerst uitgebracht in 1973 door Rob de Nijs. Nijgh schreef het voor zijn toenmalige vrouw, die jaren later de vrouw werd van Boudewijn de Groot. Voor De Groot reden om het nummer, in een nieuw jasje, nog een keer uit te brengen in 1997. ‘Avond’ was vervolgens jarenlang het enige Nederlandstalige nummer in de top 10 van de Top 2000, de hoogste notering was de eerste plaats in 2005 en dit jaar is het nummer gestegen van plek 10 naar 8 in de Top 2000. In de vertolking van MEAU krijgt het nummer een volledig nieuwe identiteit waarin de originele versie nog steeds herkenbaar aanwezig is.

Zangeres, songwriter en producer MEAU heeft haar bekendheid verworven door haar liedje ’Dat heb jij gedaan’, waarmee zij begin dit jaar een nummer 1 hit in Nederland en België scoorde. MEAU maakt Nederlandstalige indie pop met een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes, & eerlijke teksten. Zij maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en schuwt moeilijke onderwerpen, zoals eenzaamheid, niet.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.