logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze Nederlandse acteurs spelen in de Disney+ serie Nemesis

Disney+ heeft met trots de cast onthuld voor zijn allereerste Nederlandse dramaserie, getiteld ‘Nemesis’. Deze spannende complotthriller belooft een diepe duik te nemen in de schaduwwereld van financiële misdaad en belastingontwijking in Nederland. Onder de getalenteerde hoofdcast bevinden zich enkele van de meest gerenommeerde acteurs van het land:

  • Lies Visschedijk als Sylvia van Maele
  • Peter Blok als Ed Koppers
  • Romana Vrede als Lars van Deurnen
  • Jade Olieberg als Nina Jacobs
  • Bram Suijker als Marcus Frederiks
  • Chris Peters als Martin Heezink
  • Florian Regtien als Julius Koppers

Deze getalenteerde cast zal de kern vormen van een meeslepend verhaal dat exclusief vanaf dit najaar te streamen is via Disney+.

Een diepe duik in de schaduwwereld van financiële misdaad

‘Nemesis’ is een complotthriller die zich richt op de duistere wereld van financiële misdaad en belastingontwijking binnen de Nederlandse elite. Het verhaal volgt Sylvia van Maele, een vastberaden officier van justitie in Den Haag, en Lars van Deurnen, een rechercheur bij de FIOD. Samen volgen ze geldsporen en criminele afrekeningen, op zoek naar de misdadigers die zich verschuilen achter brievenbusfirma’s en ingewikkelde paper trails.

Een strijd tegen de meedogenloze elite

Tijdens hun zoektocht worden Sylvia en Lars geconfronteerd met een meedogenloze elite die alles op alles zet om haar rijkdom en macht te beschermen. De spanning loopt hoog op wanneer Sylvia’s persoonlijke en professionele leven beginnen te vervagen, en ze zich realiseert dat de regels en praktijken die haar werk onmogelijk maken, zorgvuldig zijn ontworpen door dezelfde elite. Om te overleven, moet Sylvia op haar intuïtie leren vertrouwen, zelfs als dit betekent dat ze in opstand moet komen tegen de mensen die ze het meest vertrouwt.

Bekijk de trailer van Nemesis

Productie en creatieve leiding

‘Nemesis’ is een product van Pupkin, het productiehuis achter succesvolle series zoals ‘Van God Los’, ‘The Spectacular’, ‘Ares’ en ‘Riphagen’. De serie is gecreëerd door Willem Bosch en geschreven door Amira Duynhouwer, Saar Ponsioen en Ashar Medina. Willem Bosch en Aniëlle Webster hebben deze achtdelige serie geregisseerd, die gebaseerd is op de roman van Simon de Waal.

Een mijlpaal voor Nederlandse content op Disney+

Met ‘Nemesis’ zet Disney+ een belangrijke stap in het aanbieden van lokale content aan zijn Nederlandse publiek. Het is de eerste keer dat een volledig Nederlandse dramaserie op het platform wordt uitgebracht, en dit markeert een nieuwe fase in de diversificatie van de contentbibliotheek van Disney+.

Conclusie

‘Nemesis’ belooft een spannende, meeslepende serie te worden die kijkers op het puntje van hun stoel zal houden. Met een sterrencast, een intrigerend plot en de kwalitatieve productie die we van Disney+ gewend zijn, is deze serie een must-watch voor iedereen die houdt van misdaadthrillers en complexe verhaallijnen. Zet je schrap voor een achtbaanrit vol spanning, intrige en onverwachte wendingen wanneer ‘Nemesis’ dit najaar debuteert op Disney+. Mis het niet!

streaming-banner-disney-plus

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.