logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een op de drie Nederlanders is bezorgd over inbraak tijdens vakantie

Wij Nederlanders houden van reizen, maar zijn ook wel verknocht aan ons thuis, zo blijkt uit onderzoek van thuisbeveiligingsbedrijf Ring. Maar liefst 84% van de mensen wil het komende half jaar op vakantie of een weekendje weg. Toch krijgt twee derde van de mensen die weleens op vakantie gaan tijdens hun trip hun woning niet helemaal uit het hoofd (67%) en een op de drie denkt erover na of er thuis ingebroken wordt (33%).

Uit het oog, maar niet uit het hart

Met de zomervakanties op komst zullen veel mensen op reis gaan. Dat houdt niet in dat het thuisfront gemist wordt: 41% van de vakantiegangers missen hun huis weleens. 40% denkt er wel eens over of hun plantjes het wel zullen overleven, of er thuis brand uitbreekt (23%) en of post en pakketjes wel kunnen worden bezorgd (20%). Slechts een derde (33%) denkt op reis níet na over z’n woning.

We vertrouwen op onze buren

Ook woninginbraak houdt ons tijdens onze vakantie bezig (34%) en dat geldt in het bijzonder voor mensen die wonen in een vrijstaand huis (45%) of een hoekwoning (43%). 16% van de Nederlanders neemt dan ook weleens waardevolle spullen mee op vakantie zodat deze niet uit hun huis gestolen kunnen worden. Het gemeenschapsgevoel in Nederland lijkt nog niet verloren, want bijna twee derde (66%) zou met een geruster gevoel op vakantie gaan als hun buren een oogje in het zeil houden. Ook videocamera’s in en om het huis (26%), alarmsystemen (21%) en videodeurbellen (19%) geven een geruster gevoel.

7% van de Nederlanders heeft op volwassen leeftijd weleens een knuffel op vakantie meegenomen om zich er meer thuis te voelen.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Nederlanders staan erom bekend dat ze dingen van huis meebrengen om zich op vakantie meer thuis te voelen. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat slechts 19% zegt niks te missen tijdens hun trip. De top vijf spullen die Nederlanders weleens meegenomen hebben:

  • Een eigen hoofdkussen (42%)
  • Hagelslag (18%)
  • Drop (17%)
  • Pindakaas (13%)
  • Een knuffel, voor zichzelf, als volwassene (7%)

Bijna de helft gebruikt technologie om hun huis te beveiligen

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft van Nederland gebruikmaakt van technologie om hun huis te beveiligen (45%). Zo’n twee op de tien hebben een videodeurbel (22%) of een videocamera (19%). Gelukkig is ons land relatief veilig als het gaat om woninginbraken. Slechts 5% van de Nederlanders is de afgelopen tien jaar geconfronteerd met inbraak, al kregen mensen die wonen in een vrijstaand huis er vaker mee te maken (8%). Na de inbraak installeerden velen alsnog een alarm (17%), videodeurbel (11%) of videocamera (10%).

Klik hier voor alle producten van Ring op Amazon.nl

Bas van Bergen van Ring is niet verwonderd over de uitkomsten van het onderzoek:

“Hoe avontuurlijk je ook bent, je bent maar op één plek echt thuis. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de Nederlanders zich in zijn eigen huis het meest op z’n gemak voelt, dat nagenoeg een op de drie zou willen dat zijn woning beter beschermd is tegen inbrekers en dat bijna de helft van de Nederlanders weleens naar huis is teruggekeerd om te kijken of de deur wel goed dicht zat. Slimme huisbeveiliging kan mensen daarbij de nodige gemoedsrust bieden.”

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.