logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nederlander wereldwijd meeste geld kwijt aan zoekgeraakte spullen


Nederlanders lijken niet zo zuinig te zijn op hun spullen. Wereldwijd zijn we namelijk het meeste geld kwijt aan het vervangen van spullen die we zijn kwijtgeraakt. Gemiddeld geven we hier in Nederland jaarlijks 225 tot 450 euro aan uit – meer dan waar dan ook ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van Tile, aanbieder van bluetooth-trackers*.

Bijna een kwart van de Nederlanders (23 procent) raakt wekelijks tot zelfs dagelijks wel wat kwijt, en meestal gebeurt dat thuis (37 procent). Vier op de tien Nederlanders (41 procent) komen hierdoor weleens te laat. Wat we het ergst vinden om kwijt te raken? Niet onze sleutels, ook niet onze portemonnee, maar: onze telefoon. Gelukkig is dat niet het item waar we het meest naar zoeken, dat is namelijk de telefoonoplader – bijna de helft (45 procent) blijft die maar kwijtraken.

Veel mensen lijken moeite te hebben met opstarten aan het begin van de week. Ruim een derde (34 procent) raakt op maandag regelmatig wat kwijt. Waar die spullen uiteindelijk worden teruggevonden? 17 procent van de respondenten geeft aan zijn spullen te hebben teruggevonden in de badkamer of op het toilet. Maar met 8 procent is ook de koelkast een populaire. Een paar slimmeriken hadden hun ‘zoekgeraakte’ voorwerp zelfs gewoon in hun hand…

Eerste hulp bij kwijtraken

Gelukkig zijn er hulpmiddelen voor wie regelmatig op zoek moet naar spullen, zoals bluetoothtrackers die je aan je waardevolle voorwerpen bevestigt. Wat precies waardevol is, verschilt per persoon. De meeste mensen tracken hun sleutels, portemonnee of handtas. Maar er zijn zelfs Tile-gebruikers die hun tracker gebruiken om hun boot, stethoscoop of huisdier nooit meer kwijt te raken…’

*Het onderzoek werd als online survey door Tile uitgevoerd onder 3.348 respondenten, waarvan 671 afkomstig uit Amsterdam.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.