logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nederlander verwacht deze feestdagen 18 pakketjes


Black Friday is net achter de rug, waardoor de start van het jaarlijkse ‘pakketjesseizoen’ echt is begonnen. Het belooft lekker druk te worden aan de Nederlandse voordeuren, want de gemiddelde Nederlander verwacht deze feestdagen 18 pakketjes, zo blijkt uit onderzoek van thuisbeveilingsbedrijf Ring. Gen-Z’ers maken het nog bonter: zij rekenen er op zo’n 22. Nederlanders shoppen veel online: ruim een derde (34,2%) van onze producten kopen we via het internet, en dat is inclusief de dagelijkse boodschappen. We zijn echter niet altijd thuis om ze te ontvangen en daardoor moet bijna iedereen weleens pakketjes voor de buren aannemen (92%). Dat blijkt zo nu en dan tot irritaties of zelfs ruzies te leiden.

Cadeautjes worden bezorgd

Nederlanders kopen hun cadeaus voor de feestdagen graag online. 8 op de 10 mensen zijn van plan hun presentjes vooral in webwinkels te kopen en een kwart van de jongeren verwacht dit feestseizoen zelfs geen enkele winkel van binnen te zien. De meest genoemde redenen om cadeautjes vanuit de luie stoel te bestellen, zijn: er is een betere selectie (47%), ik heb geen zin om de stad in te gaan (35%), ik haat wachtrijen (29%) en ik haat drukte (27%).

Bekijk de slimme Ring deurbellen op Amazon.nl.

Pakketjesland

Nederland is dan ook een echt pakketjesland: we ontvangen er gemiddeld zo’n 52 per jaar. Jongeren spannen de kroon, want 18-tot-29-jarigen krijgen er jaarlijks maar liefst 88. Al die spullen komen zeker niet altijd direct bij de ontvanger aan. 92% van de mensen ontvangt weleens pakketjes voor de buren, en 30% moet dit zelfs voortdurend doen.

Pakketjes blijven lang liggen

Pakketjes worden over het algemeen dan ook pas na zo’n 3 dagen opgehaald. Soms lijken we wel een pakketpunt voor onze buren, want de gemiddelde Nederlander heeft op het toppunt 3 pakketjes tegelijkertijd voor z’n buren in bewaring gehad.

Bonje met de buren

Het is dan ook niet altijd koek en ei aan de Nederlandse voordeuren. 20% van de mensen ergert zich aan buren voor wie zij regelmatig pakketjes aan moeten nemen en andersom schaamt 26% zich weleens als hun buren ze voor hen moeten ontvangen. 8% van Nederland heeft er zelfs weleens een burenruzie over gehad! Veel genoemde irritaties zijn pakketjes die lang blijven liggen en buren die niet goed communiceren. Gelukkig zegt bijna de helft (49%) het niet zo erg te vinden zolang het om een paar pakketjes gaat.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.