logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Near Dark, Brad Thor

Near Dark Brad Thor

Scott Harvath is een doorgewinterde spion die telkens weer een stapje verder gaat. Zo ook in het boek Near Dark: het is misschien wel de beste Scott Harvath-thriller tot nu toe! Near Dark (of Schemering, zoals het in kleine letters vertaald is) is het vervolg op Backlash – een avontuur dat hij niet zonder kleerscheuren heeft volbracht. Nadat hij zijn vrouw, zijn mentor en een goede vriend had verloren, is Harvath behoorlijk veranderd.

Eenzaam en alleen

Nadat Harvath een tijdje heeft rondgereisd is het verval van Harvath goed zichtbaar. Hij verdrinkt zijn verdriet met goedkope whisky en verwaarloost zijn gezondheid. Dat is in alles merkbaar. Toch keert het tij op het moment dat hij in een bar zit en nipt van zijn drankje. Twee misdadigers zoeken ruzie met de voormalige Navy SEAL die terrorismebestrijder is geworden. Half dronken neemt Harvath de twee knapen mee naar buiten om ze een lesje te leren, maar ontdekt dat het allemaal bij een kwaadaardig plan hoorde. Buiten wacht hem een professionele huurmoordenaar, die een kogel tussen zijn ogen wil schieten. Gelukkig overleeft Scott, dankzij de hulp van zijn voormalige teamgenoten die hem terug in het team trekken. Ze vertellen hem dat iemand op het Dark Web een contract op hem heeft gezet, wat een netwerk van huurmoordenaars heeft aangetrokken.

Premiejagers 

Het blijkt dat iemand een premie van honderd miljoen dollar op Harvath’s hoofd heeft gezet, en niemand van The Carlton Group of de CIA weet wie zulke extreme maatregelen hebben genomen om Scott eens en voor altijd uit te schakelen. Tot overmaat van ramp is het een open contract, waardoor de eerste moordenaar die de klus klaart het geld krijgt. Dat zorgt voor een grote stroom aan verschillende huurmoordenaars: voor hen is het een race tegen de klok! Met dat oordeel in het vooruitzicht besluit Harvath dat achterover leunen en wachten om te sterven niet bepaald zijn stijl is. In plaats daarvan neemt hij het heft in eigen handen en gaat hij achter de mensen aan die hem achtervolgen. De grootste vraag is echter: wie wil hem dood? En kan het contract geannuleerd worden voordat het te laat is?


Ga direct naar Near Dark – Schemering op BOL.com.

Recensie over Near Dark – Schemering

CooleSuggesties topper

Scott Harvath is een actieheld die al heel wat avonturen meegaat. Het werd een 13-in-een-dozijnserie. Goed, maar een beetje voorspelbaar. Schrijver Brad Thor heeft het roer voor Harvath omgegooid in de afgelopen paar boeken en de serie op wonderlijke wijze nieuw leven ingeblazen. Near Dark is de spannendste uitgave tot nu toe – dat moeten zelfs doorgewinterde lezers bekennen. Het boek puilt uit van de actie, op verschillende fronten. Het ene gevecht volgt het andere op, maar de spanning daaromheen brengt het tot ongekende hoogtes. Leuk detail: er komen heel wat oude bekenden voorbij, aan beide zijden van het kamp. De Noorse inlichtingenagent Sølvi Kolstad is nieuw en weet het verhaal telkens naar zich toe te trekken. Haar chemie met Harvath werkt uitstekend.

Score: 9


Informatie

Titel: Near Dark – Schemering
Auteur:
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 416
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 18 jaar
ISBN: 9789045221410
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.