Natuurlijke bescherming voor Hosta’s – Slakken snel weg


MdR 28713-70 Pokon cacaodoppen 10cmDe Hosta is een vaste tuinplant die in de zomermaanden prachtig bloeit. Toch is de plant vooral populair vanwege haar mooie, groene blad. Ook slakken houden van Hosta’s en doen zich graag te goed aan het groene blad. Het resultaat: lelijke gaten. Een gave Hosta is echter zeer eenvoudig dankzij een 100% natuurproduct: cacaodoppen. Strooi een laagje doppen rond de plant en slakken nemen snel het hazenpad.

Ook niet voor de poes

Bij de verwerking van cacaobonen tot chocola blijven cacaodoppen over. Het 100% natuurlijke restproduct heeft een nieuwe bestemming als veelzijdig tuinproduct. Een laagje cacaodoppen voedt de grond en houdt vocht vast. Je hoeft daarom minder vaak te sproeien omdat de grond minder snel uitdroogt. Op plekken met cacaodoppen heb je bovendien minder last van onkruid. Slakken en katten vinden cacaodoppen onprettig aanvoelen en lopen er met een grote bocht omheen!

Eenvoudig stappenplan

• Verwijder eerst het eventueel aanwezige onkruid en slakken.

• Strooi vervolgens een laagje van drie à vier centimeter over de grond.

• Besproei de cacaodoppen met water zodat de doppen zich tot een poreuze laag verbinden.

Tip: Wil je regelmatig groene tips of actuele tuinadviezen ontvangen? Volg dan Pokon via Facebook (PokonNL) of twitter (@pokon).

Cacaodoppen zijn verkrijgbaar bij tuincentra en bouwmarkten in heel Nederland en Vlaanderen vanaf € 8,99 (zak 50L). Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

[Planten_Shop]

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.