logo-liggend-wit-donkerblauw

Nature on Tour in Pathe bioscopen

nature on tour banner

Pathé, Wereld Natuur Fonds en M&N Media Group slaan de handen ineen en presenteren in april de eerste Nature on Tour-maand. Tijdens Nature on Tour worden zes (nooit eerder vertoonde) natuurfilms gedraaid in de bioscoop. De Nature on Tour-maand gaat op zaterdag 2 april en zondag 3 april van start in 23 Pathé bioscopen door het hele land. 

De film Sounds of the South gaat tijdens Nature on Tour in première. In deze verhalende documentaire met de focus op muziek en cinematografie, nemen zanger en pianist Ruben Hein en regisseur Hubert Neufeld (Apropos. Verkäufer und Geschichten) de kijker mee naar Antarctica. Voor Ruben, van jongs af aan een fanatieke vogelaar, was deze reis zijn ultieme droom. In Sounds of the South verkent hij zijn liefde voor de natuur en het dierenrijk, waaruit hij naar eigen zeggen veel inspiratie voor zijn muziek haalt. De film, gefilmd door Hubert Neufeld die meerdere poolexpedities succesvol in beeld heeft gebracht, moet de interactie laten zien tussen natuur en muziek, waarbij verwondering en emotie het creatieve proces voeden.

Deze films zie je tijdens Nature on Tour

nature on tour
 • Sounds of the South
 • Nederland Onder Water
 • Dark Green
 • The Meadow Wild
 • Magical Iceland
 • Wild Horses

Q&A met de makers

De makers van de films Sounds of the South (Ruben Hein), Nederland Onder Water (Arthur de Bruin) en Dark Green zullen in de maand april een aantal keer aanwezig zijn bij een vertoning van hun film voor een introductie en/of Q&A.

Nederlandse producties

Het toffe is, dat er ook twee Nederlandse producties in dit rijtje staan. Het gaat om:

Sounds of the South – Ruben Hein in Antarctica

In Sounds of the South, een verhalende documentaire met de focus op muziek en cinematografie, nemen zanger en pianist Ruben Hein en regisseur Hubert Neufeld (Apropos. Verkäufer und Geschichten) de kijker mee naar Antarctica. Voor Ruben, van jongs af aan een fanatieke vogelaar, was deze reis zijn ultieme droom. In Sounds of the South verkent hij zijn liefde voor de natuur en het dierenrijk, waaruit hij veel inspiratie voor zijn muziek haalt. De film, prachtig gefilmd door Hubert Neufeld die meerdere poolexpedities succesvol in beeld heeft gebracht, laat de interactie zien tussen natuur en muziek, waarbij verwondering en emotie het creatieve proces voeden.

Nederland Onder Water – duik in onze onbekende onderwaternatuur

In 2017 ontstond bij Arthur de Bruin, die naast filmmaker ook visonderzoeker bij RAVON (Reptielen, Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is, het eerste idee voor een film over de diversiteit van de onderwaternatuur in Nederland. Nu 4 jaar later presenteert de Bruin i.s.m. producent Ispida Wildlife Productions (Marker WaddenWOLF) en AVROTROS, Nederland Onder Water, een adembenemende film waarin de natuur zelf spreekt en een wereld toont die we nooit eerder zagen. Voor het eerst zien we de nog onbekende, maar buitengewoon rijke Nederlandse onderwaternatuur in volle glorie, verteld door Gijs Scholten van Aschat.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Will avatar

  Ik heb graag mee gedaan

 2. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.