logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Najaarsklusje: bladharken met de nieuwe Gardena verstelbare bladhark


gardena-bladhark-2

Bladharken is een eenvoudig maar noodzakelijke tuinklusje. Dit najaar presenteert GARDENA een vernieuwde bladhark waar mee je snel en precies kunt werken.

Bladharken

De vernieuwde bladhark is onderdeel van het combisystem van GARDENA. Op één steel kun je diverse gereedschappen bevestigen. Je klikt de hark op de steel, draait ‘em vast en kunt direct aan de slag.  De ‘tanden’ van de vernieuwde bladhark zijn zeer eenvoudig verstelbaar. Met een schuif bepaal je de onderlinge afstand. Met ‘wijde’ tanden hark je sneller een groter oppervlak en ‘smalle’ tanden zijn voor het fijnere harkwerk.

Waardevol

Gooi het verzamelde blad niet direct in de GFT-container. Vul ook een extra mand met blad en zet deze op een droge plek. Gaat het flink vriezen dan kunnen de bladeren prima dienen als extra bescherming aan de voet van rozen of minder winterharde beplanting. Ook pas geplante bloembollen stellen beschermend bladerdak op prijs. Blad dat in de borders blijft liggen, zal verteren en dit organische materiaal komt de structuur van de bodem op den duur ten goede.

Tips

– Verwijder gevallen blad van het gazon. Hierdoor voorkom je verstikking van het gras.
– Natte bladeren zorgen voor gladheid en valpartijen. Houd tuin- en looppaden daarom bladvrij.

Verkoopadviesprijzen
GARDENA combisystem kunststof verstelbare bladhark: € 21,99 (excl. steel)
GARDENA combisystem steel: vanaf € 12,99

Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.