Gebruik het najaar om geld te besparen


In de koude, kille dagen van de herfst en winter is het een mooie tijd om je administratie eens goed op orde te maken. Er is toch geen tijd om lekker buiten te zitten op het terras, de barbecue staat waarschijnlijk weer netjes in de schuur, wachtend op een volgend seizoen. Natuurlijk kun je ook op de bank hangen voor Netflix of met een gamecontroller in je hand, maar soms moet je het aangename met het nuttige afwisselen. Kijk eens door je papieren heen en onderzoek op welke manieren dingen beter kunnen.

herfst

Geld besparen doe je zo

Zodra je aan de slag gaat met je papieren, is het belangrijk om ook kritisch te kijken naar je contracten. Waar heb je allemaal contracten lopen die je jaarlijks of maandelijks geld kosten… en heb je die uitgaven wel nodig? Het is bijvoorbeeld heel logisch dat iedereen in huis een mobiel abonnement heeft. Veel aanbieders hebben echter ook de mogelijkheid om abonnementen te combineren, waarbij je met meerdere personen gebruikmaakt van één bel- en databundel. Dat kan je iedere maand een paar euro schelen! En heb je een streamingdienst die je niet of nauwelijks gebruikt? Zeg hem op! Kleine moeite, even inloggen en opzeggen is genoeg.

Shoppen voor de goedkoopste

Natuurlijk zijn er ook genoeg zaken die je niet zomaar kunt opzeggen. Toch kan het lonen ook hier naar te kijken. Vergelijk eens internetaanbieders, energieleveranciers of kijk eens naar verschillende aanbieders voor je motorverzekering. Veel mensen denken dat het een onmogelijke taak is om over te stappen, maar dankzij een strenge consumentenbescherming in Nederland is dat vaak een fluitje van een cent. Veel organisaties zeggen zelfs de oude abonnementen voor je op, zodat je naadloos overstapt op het nieuwe abonnement. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan en ben je altijd verzekerd van het best passende product voor jouw situatie – tegen de scherpste prijs bovendien!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.