logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nacon Revolution Pro 3 controller


Het lijkt een goede traditie te worden, waarbij Nacon ieder jaar een nieuwe variant uitbrengt van de Revolution Pro Controller. Inmiddels hebben we het genoegen om de Nacon Revolution Pro 3 controller te testen. Het is hard werken, mensen, maar dat hebben jullie vast wel door. We koppelden de controller aan onze console en gingen met verschillende games aan de slag om ons oordeel te kunnen vellen.

Safeline

Wat je goed moet onthouden, is dat de Revolution Pro-reeks niet werkt met draadloze controllers: een kabel zorgt namelijk voor een veel snellere overdracht van gegevens, waardoor je betere reactietijden zult behalen. En dus ook de Revolution Pro Controller 3 wordt geleverd met een kabel – USB-C, om helemaal helder te zijn. Je kunt de kabel netjes oprollen met een klittenbandsluiting en opbergen in de meegeleverde pouch, waar je ook de controller en een microvezeldoekje kunt vinden. De kabel is 3 meter lang – genoeg om een stukje van de beeldbuis af te gaan zitten. In de doos vind je ook nog een drietal gewichten van 10, 14 en 16 gram, waarmee je de controller kunt verzwaren. Zo bepaal je zelf hoe zwaar je de controller in je handen wilt voelen. Let ook op de linker joystick, die wat verder naad links is geplaatst dan bij de normale DualShock controllers. Het is even wennen, maar eigenlijk veel fijner! Bovendien heb je twee extra knoppen onder je rechterhand, die je bijvoorbeeld kunt koppelen aan het vierkantje om te herladen of aan de spring-knop. Dat geeft je meer bewegingsmogelijkheden.

Programmeren

Het gave aan de Revolution Pro Controller 3 is wel dat je hem kunt programmeren. Installeer de benodigde software en je kunt de functie van de knoppen aanpassen naar wens. Bij de Algemene Instellingen kun je de kleur en de helderheid van de ring rond de rechter joystick instellen, tot zelfs één specifieke kleur per kwart van de ring. Qua verlichting kun je kiezen tussen pulseren, roteren, prisma en helemaal uit. In hetzelfde menu kan je ook de linker en rechter vibratie apart instellen. Prettig is de mogelijkheid om een profiel te maken voor de PS4 en je computer. Voor beide kun je vier profielen aanmaken, waarbij ook de kleur van de ring aanpasbaar is. Zo zie je direct welke modus je actief hebt. Wisselen tussen beiden gaat door de schakelaar op de achterkant om te zetten van stand 1 (PlayStation) naar de PC-stand. Stand 2 dient dan weer om op je PC de instellingen te kunnen aanpassen.

Ga direct naar Nacon Revolution Pro 3 controller op BOL.com.


Recensie over Nacon Revolution Pro 3 controller

Deze controller is wat duurder dan de standaard DualShock 4, maar daar krijg je ook echt wat meer voor terug. Naast kekke features als de instelbare verlichting zijn vooral de eigenschappen van de knoppen en het instelbare gewicht grote pluspunten. Daar moet je wel een bekabelde verbinding bij voor lief nemen. Naast een verbeterde ergonomie kun je vier profielen instellen voor je PS4 én vier profielen voor gebruik op je PC. De praktische pouch is een pluspunt. Het enige minpunt is eigenlijk de software, die wel een boost kan gebruiken als het gaat om gebruiksgemak.

Score: 8


Informatie

Nacon Revolution Pro 3 controller, Nacon
Meer weten?
Prijs: 110 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.