logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Nachtwerk, Nora Roberts


nachtwerk recensie

Nachtwerk van Nora Roberts is een op zichzelf staande thriller. Het verhaal draait om Harry Booth, die we als 9-jarige jongen leren kennen, wanneer hij begint als dief. Harry’s moeder had kanker en dat brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Zijn tante Mags probeerde alles bol te werken, maar de rekeningen stapelden op. Harry begon met zakkenrollerij om zijn steentje bij te dragen, maar al snel besloot hij bij rijke mensen binnen te glippen om waardevolle sieraden of schilderijen te stelen.

Nachtwerk

Waar zakkenrollen vooral overdag gebeurt, is het inbrekersvak echt nachtwerk. Na het overlijden van zijn moeder kan Harry het niet laten om in te blijven breken. Hij trekt over de wereld, om steeds grotere kraken te zetten. Maar wel met een paar spelregels: nooit iemand pijn doen, niet bedreigend zijn en alleen stelen van mensen die het kunnen missen. In New Orleans ontmoet Harry een aantal geweldige mensen, krijgt hij een goede band met Sebastian, wordt hij verliefd op de beginnend schrijfster Miranda en ontmoet hij zijn rondreizende tante Mags weer. Sebastian brengt Harry in contact met Carter LaPorte, die een aantal fantastische opdrachten voor Harry heeft. Maar LaPorte wil Harry voor zichzelf, iets waar onze hoofdpersoon niet op zit te wachten. Harry verandert zijn naam weer en trekt de wijde wereld in. Wanneer hij ontdekt wordt door een partner van LaPorte, moet Harry zijn nachtwerk opgeven en neemt hij een baan aan als leerkracht in Amerika.

Liefde van zijn leven

Wat jaren later volgt, is Harry erin geslaagd zich te verbergen voor LaPorte en ook een kameleon te worden die voornamelijk in Europa werkt, totdat hij de handhaver van LaPorte ziet. Dit dwingt Harry om terug te keren naar Amerika en een baan als leraar aan te nemen, zonder enige vorm van nachtwerk. Harry houdt van zijn werk, het werken met de kinderen en is gelukkig. Op een dag komt hij weer oog in oog te staan ​​met Miranda, die een succesvol schrijfster is geworden. Op dat moment krijgt Harry ook de lans om LaPorte van zijn troon te stoten… en wordt het verhaal pas echt spannend.


Ga direct naar Nachtwerk op BOL.com.

Recensie over Nachtwerk

Nachtwerk is een bijzonder verhaal, dat je ondanks de thriller-elementen bijna een feelgood zou kunnen noemen. Hoewel het verhaal in het eerste deel wat ‘soft’ is, zorgen de omschrijvingen van de personages toch voor een boeiend geheel. Het draait om romantiek, familie en vriendschap, doorspekt met dreigende spanning en de nodige mysterie. Hoewel het boek vooral draait om de zachtaardige Harry, doen de overige personages een gedegen duit in het zakje. In het tweede deel komt Nachtwerk pas goed op gang, om te eindigen met een super spannende ontknoping, die je zeker naar het puntje van je stoel zal doen schuiven.

Score: 8


Informatie

Titel: Nachtwerk
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 480
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022595909
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.