Nickelodeon-reeks Nachtwacht krijgt eerste bioscoopfilm: Nachtwacht – poort der zielen

nachtwacht de poort der zielenDe helden van de populaire Nickelodeon-reeks Nachtwacht krijgen een eerste bioscoopfilm: ‘De Poort der Zielen’. In deze film zijn naast de bekende gezichten uit de reeks ook een aantal nieuwe gezichten te zien. Juvat Westendorp, bekend van o.a. zijn deelname aan So You Think You Can Dance en zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden, heeft zijn eerste hoofdrol te pakken. Hij speelt de magiër Gideon, die het nieuwe lid van de Nachtwacht moet worden. Annemieke Verdoorn speelt de rol van ‘president’, de baas van de werelden: de aarde en de onderwereld. Annemieke werd bekend bij het grote publiek met haar rollenin Medisch Centrum West en Onderweg naar Morgen

De Poort der Zielen gaat op 9 december in première en zal vanaf 19 december in alle Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Hoewel de opnames deze zomer al van start gingen. Werd er vandaag gedraaid in de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Een exclusief kijkje op de set onder belangstelling van Vlaamse en Nederlandse pers. Naast Juvat en Annemieke waren ook de vaste acteurs van de partij. Louis Thyssen als Vladimir, Celine Verbeeck als Keelin, Giovanni Kemper als Wilko, Sven De Ridder als Vega, Hilde De Baerdemaeker als Nemmeza, Peter Thyssen als Roman en Kevin Bellemans als Renvie.  

Louis Thyssen, Celine Verbeeck en Giovanni Kemper klinken alvast erg enthousiast:

“Onze eigen bioscoopfilm, echt bijzonder! We zijn nu druk bezig met de opnames en verheugen ons op het resultaat, het zal een heel nieuw en spannend avontuur zijn!” 

Het verhaal van Nachtwacht – poort der zielen

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten.

Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden.Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen? 

De Poort der Zielen wordt gepresenteerd door Studio 100 en Nickelodeon en uitgebracht door Splendid Film.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.