logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het hart van de tijger, Jeroen van Unen

Het hart van de tijger is het derde deel van de fantasyserie De Nachtuilen. De Nederlandse schrijver Jeroen van Unen weet in dit boek (helaas kan ik weinig zeggen over de eerste twee delen, aangezien ik die niet heb gelezen) een magisch realistische wereld neer te zetten, zodat de gebeurtenissen in het verhaal verhaal best plausibel in de oren klinkt. Een geweldige mix van een fantasy in onze bestaande wereld!

Personages

Het prettige van Het hart van de Tijger is dat de personages zich nog altijd ontwikkelen. Ze groeien in hun rollen, passen zich aan op hun omgeving en maken keuzes in het verhaal die goed passen bij hun karakters. Naast een aantal personages die uit de eerdere boeken kwamen (waarbij het echt wel meerwaarde heeft als je de eerste boeken gelezen hebt) maken de helden ook kennis met nieuwe mensen, waardoor de groep zich dynamisch ontwikkeld. Ieder van hen is uniek op zijn of haar eigen manier, het zijn niet echt stereotype personen, maar voelen echt aan.

Wisseling

Het Hart van de Tijger wordt afwisselend tussen een aantal personages verteld. Zo maak je van iedereen de spannendste momenten mee en zit er een flinke vaart in het boek. De personages beleven ook echt allemaal verschillende avonturen, die uiteindelijk samenkomen tot een geweldig slotstuk. Bovendien maakt Jeroen van Unen dankbaar gebruik van deze wisseling om verschillende perspectieven van het verhaal kenbaar te maken, wat voor extra diepgang zorgt in de verhaallijn.

Laatste avontuur

En zo ga je met de hoofdpersoon Tobias op pad. Tobias heeft de gave om magische bezweringen op te heffen. Dat is een mooie gave, maar niet genoeg om de wereld op te heffen. Hij reist daarom de wereld rond, op zoek naar tempels om meer magische gaven te verzamelen… maar helaas ontbreekt de kennis en ervaring om ze altijd goed te gebruiken! Toch zal dat nodig zijn, want in Stockholm is een mysterieuze zuil vol schedels verschenen, die tot leven lijken te komen. Naast het oplossen van dit grote en gevaarlijke mysterie moeten onze helden ook ontdekken wat voor magische krachten er allemaal in het spel zijn en hoe ze allemaal samenwerken…

Ga direct naar Het hart van de tijger op BOL.com.


Recensie over Het hart van de Tijger

CooleSuggesties topper

Na het derde deel gelezen te hebben, ben ik stiekem erg benieuwd naar de eerdere boeken uit deze reeks – die vervolgens niet tot hun volle wasdom zullen komen omdat ik het slotstuk al ken. Dat is ergens wel jammer – dit deel was geweldig geschreven en een must-read voor fantasyliefhebbers. Het is een boek vol goede en duistere magie, een wereld die synchroon loopt met die van ons, met onbekende zoektochten en missies, geloofwaardige personages en een paar super spannende delen die je gewoon niet wil missen!

Score: 9


Informatie

Het hart van de Tijger,
Illustrator: nvt
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789024583041 . Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.