logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Nachtloper, Karin Fossum

Meidel Jonsson is een ingewikkeld persoon, wiens gedrag een vervelende wending maakt nadat hij zijn grootvader dood in huis aantreft. Zijn moeder is opgesloten in een psychiatrische inrichting, zijn vader zit in de gevangenis. De op dat moment achttienjarige Meidel maakt veilige plekjes voor zichzelf in zijn hoofd. Die vele kamers hebben een specifiek doel: één voor spel, één voor goede ideeën, één voor kattenkwaad. En een kamer van pijn en voor kattenkwaad, die hij voor altijd zal sluiten. Of laat die kamer zich wel sluiten? In Nachtloper lees je hoe dit vorm krijgt.

Bedreiging

Er gebeuren vreemde dingen nadat Meidel in gesprek raakt met het jonge meisje aan de kassa bij zijn lokale supermarkt. Op dat moment laat hij bepaalde voorzichtigheden los en blijkt zijn kamertje van pijn toch af en toe open te gaan. Vanaf dat moment komen er meldingen binnen van bedreiging en intimidatie… maar er gebeurt niets. Er verschijnt een lichtgevende figuur met een wapen in zijn handen, verder niets. Niemand raakt gewond, niets raakt vernield en niets wordt ontvreemd. Wel worden briefjes achtergelaten met een code. Het is aan rechercheur Eddie Feber om de Nachtloper een halt toe te roepen!

Onorthodox

Feber is een bijzondere rechercheur, die er een wat andere werkwijze op nahoudt dan de meeste politiemensen. Zijn werkwijze overschrijd regelmatig grenzen van het wettelijke en het wenselijke, maar misschien is dat precies om deze persoon een halt toe te roepen, die rare psychologische experimenten uitvoert op mensen. om ze de stuipen op het lijf te jagen… in hun eigen slaapkamer. Zo leer je niet alleen Feber beter kennen, maar wordt je ook meegezogen in de donkere wereld van onze hoofdpersoon, waardoor je vreemd genoeg zelfs een beetje begrip kweekt voor de verwarde man.


Ga direct naar Nachtloper op BOL.com.

Recensie over Nachtloper

Nachtloper is een fascinerend boek, omdat je zo diep in de psyche van de dader kruipt, naast het meelezen in het onderzoek van Feber. In dit deel leer je beide personages goed kennen. Vooral door de hoofdstukken waarin Meidel de hoofdrol op zich neemt zijn bijzonder, waarbij je gaandeweg het boek vordert een beetje begrip krijgt voor diens situatie. Je leest van beide kanten, waardoor er weinig verrassends is in het boek, het is vooral de weg en de beweegredenen van beide personages die je aan de pagina’s gekluisterd laten.

Score: 8


Informatie

Titel: Nachtloper
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 234
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022598467
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.