logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Reis vanuit je huiskamer mee naar landen over de hele wereld

Op vakantie gaan en reizen, we willen het zo graag! Of het nu een luxe all-in zonvakantie is, een cruise, kampeervakantie of een mooie rondreis; er is geen gebrek aan reislust. Streamingplatform myLum wil, voor zover mogelijk, een klein beetje voorzien in deze behoefte door de mooiste series op een rij te zetten. Ga lekker op zitten op de bank, met een passend drankje in de hand en waan je op een zonnige bestemming als Brazilië en Cuba, of zoek de koelte op in Zweden en Lapland.

Over myLum

In een wereld waarin de ‘all you can eat’ streaming abonnementen zich opstapelen kiest Lumière bewust voor een ‘a la carte’ service waarin (meestal gloednieuwe en soms zelfs exclusieve) series per stuk gekocht (en voor altijd gehouden) kunnen worden. Ze zijn een lokale speler met kantoren in Gent en Amsterdam, en in plaats van voor een groot volume te kiezen, maken ze een kleine maar fijne selectie van kwaliteitsfilms en series voor hun service www.mylum.tv. Dit model zorgt er ook voor dat ze altijd een eerlijk deel van de opbrengsten kunnen betalen aan de makers van de films en series, iets wat ze heel belangrijk vinden. Bovendien kunnen loyale klanten genieten van een vaste korting en allerlei extra’s, zoals gratis series!

Je kunt de Lumière series en films kopen en direct bekijken in de beste kwaliteit via je (smart)tv, pc, tablet of smartphone via www.mylum.tv. De myLum app kan je downloaden in de App Store of Google Play store, en zo kun je streamen via Chromecast of Airplay naar je TV.

The Restaurant

The Restaurant speelt zich af in het naoorlogse Stockholm, maar is grotendeels gefilmd in Göteborg en deels in Jonsered. Reis af naar het prachtige Zweden en bezoek de mooie omgeving waar The Restaurant is opgenomen, met drie seizoenen die nu gestreamd kunnen worden.

Hierro

Deze razend spannende Canarische crimeserie neemt je mee naar El Hierro, het meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. In deze serie wordt de ervaren rechter Candela Montes overgeplaatst naar dit kleine eiland waar ze zich niet populair maakt door de belangrijkste verdachte in een moordzaak op borgtocht vrij te laten.

Aruanas

Aruanas is een baanbrekende Braziliaanse ecothriller, en is mee geproduceerd door verscheidene NGO’s, waaronder Greenpeace (die ook beelden ter beschikking stelden), Amnesty International, Oxfam en WWF. Een deel van de opbrengsten van deze thriller ging naar initiatieven die het Amazonewoud beschermen. Bovendien zette de producente ook volop in op duurzaamheid en diversiteit (90% van de kostuums zijn gerecycled, 50% van de crew is vrouwelijk, de productie heeft een zero carbon certificate en er is gebruik gemaakt van lokale acteurs uit het Amazonegebied).

Arctic Circle

Met Arctic Circle reis je af naar het winterse Lapland. Deze serie is opgenomen in Ivalo, Helsinki, Murmansk en zelfs in Rusland. De ijzige serie gaat over een prostituee die voor dood wordt achtergelaten. Bij onderzoek blijkt dat ze een dodelijk virus bij zich draagt.

Invisible Heroes

Reis af naar Zuid-Amerika in 1973 en bezoek Santiago, de mooiste stad van Chili. In 1973 heeft een groep Finse diplomaten duizenden Chilenen gered van de Pinochet-dictatuur. Het is een spannend en meeslepend verhaal over onzichtbare moedige helden, bekroond met de Prix Europa voor Beste Fictieserie 2019.

Four Seasons in Havana

Deze serie neemt je mee naar Cuba in verval in de jaren ’90. Deze kleurrijke serie vertelt vier verhalen, die zich ieder in een ander jaargetijde afspelen. Met Four Seasons in Havana stap je dankzij de muziek, taal, kleuren en Amerikaanse oldtimers in het prachtige Cuba.

Lyckoviken

Deze nieuwe “soapy serial killer thriller” uit de pen van bestsellerauteur Camilla Läckberg laat je het koude Nederland even vergeten en zet je met beide benen in Zweden. In het kleine plaatsje Hammarvik wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Politieagente Johanna Strand, recent teruggekeerd naar de stad waar ze opgroeide, doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De serie is vanaf 16 april te zien.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.