logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Muzikale must-haves van Teufel, Sony en Marshall


Kun jij ook niet zonder muziek? Hier staat bijna altijd de radio aan, of een streamingdienst om de nieuwste muziek te luisteren. We kunnen dus echt niet zonder! Gelukkig komen er telkens weer nieuwe gadgets bij om die muziek te kunnen beluisteren. Zo kregen we onlangs een paar coole nieuwtjes te horen van Teufel, Marshall, die we je niet kunnen onthouden!

teufel 3sixty3sixty

Als je op zoek bent naar een echte radio, dan is DAB+ de nieuwe techniek waar je op moet letten. Op termijn zouden de FM-zenders namelijk verdwijnen en vervangen worden door deze nieuwe digitale techniek. De Teufel Radio 3sixty is zo’n radio, maar dan helemaal gepimpt naar deze eeuw. Zo heb je het gangbare FM-ontvangst, maar ook DAB+ én internetradio, en kun je muziek streamen via een bluetooth-verbinding met je smartphone of tablet, of gebruik je de ingebouwde functie Spotify Connect. Per functie heb je 5 voorkeuzezenders ter beschikking. Het indrukwekkende van deze radio is dat het gebruikmaakt van Teufels Dynamore-techniek. Daarbij gebruiken ze twee 360 graden-speakers om kamervullend geluid te leveren. De 90 mm subwoofer zorgt daarbij voor volle basklanken. Handige functies zoals programmeerbare zenderknoppen, een wekker, sleeptimer en USB-oplaadpoort maken het aanbod compleet. De Radio 3sixty is per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor een prijs van 279,99 euro. Voor het gebruik van Spotify Connect is een betaald abonnement op Spotify vereist.

Marshall Multiroom

Muzikanten zijn al lang en breed bekend met Marshall vanwege hun te gekke podiumspeakers. Maar wist je dat het merk ook al een tijdje is om de huiskamers te veroveren? Met de draadloze Marshall Multiroom speakers doen ze een goede zet om je huis over te nemen. Met deze speakers luister je namelijk overal in huis naar dezelfde muziek: draadloos! Je kunt ook per ruimte of speaker een unieke afspeellijst te maken, zodat je vanuit 1 app alle speakers kunt bedienen. De mogelijkheden zijn eindeloos om het live-gevoel naar je thuis te brengen. Verbind draadloos met de ingebouwde Chromecast, Spotify Connect, AirPlay of Bluetooth. Via de RCA-ingang of de 3,5mm-aansluiting is het ook mogelijk om uw draaitafel of smartphone aan te sluiten. Toegang tot de wereld van muziek is nog nooit zo eenvoudig geweest. Prijzen beginnen vanaf 349 euro.

Sony High Power Audiosysteem

Sony laat zien hoe je een goed feest bouwt met een nieuw High Power-Audiosysteem. De MHC-V90DW is groot van formaat (170 cm hoog, om precies te zijn), produceert een krachtig geluid en biedt diverse DJ-functies. De MHC-V90DW beschikt over Smart High Power Technology, waarmee de akoestische druk verhoogt wordt voor een krachtige sound. Dankzij EXTRA BASS heb je diepe bastonen en een intense festivalbeleving. Tevens zijn Clear Audio+ en DSEE audiotechnologieën geïntegreerd voor een natuurgetrouwe geluidsweergave. Het geluid kan zich via een speciale opening aan de achterzijde zich beter in de ruimte verspreiden.

Dit model is uitgerust met discoverlichting waardoor de dansvloer kleurrijk verlicht is. De lampjes zijn eenvoudig instelbaar via het touch-panel of de Sony Fiestable App. Deze mobiele-applicatie (voor Android- en iOS) is als plug-in beschikbaar voor de Sony Music Center App. Naast opties om de partyverlichting aan te passen biedt Fiestable scratching, sampling en andere creatieve DJ-effecten. Het touch-panel van de speakers reageert automatisch door handbewegingen te maken boven de gesture controls. Een drankje drinken boven het paneel is geen probleem, aangezien een waterbestending touch-panel geïntegreerd is. Deze partyspeakers bieden connectiviteit via HDMI en Bluetooth met NFC – voor eenvoudig one-touch verbinden. Ook zijn een CD/DVD, USB, audio-in en FM-tuner geïntegreerd. Via de microfooninput zijn deze krachtpatsers inzetbaar voor karaokesessies. Voor het verplaatsen van de MHC-V90DW zijn handgrepen en wieltjes geïntegreerd. De MHC-V90DW is vanaf nu beschikbaar in de Benelux voor €1400.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.