logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mus en Kapitein Kwaadbaard 2: en de koers naar de Kraken

Ken je het eerste avontuur van Mus en Kapitein Kwaadbaard al? Nee? Dan moet je die meteen gaan lezen! En het tweede deel, De Koers naar de Kraken, er meteen achteraan. Want hoewel je de boeken afzonderlijk kunt lezen, kun je ze wel beter na elkaar lezen.

Bekijk hier alle boeken over Mus en Kapitein Kwaadbaard.

Op avontuur in Zeeburgerdam

Het avontuur van Mus en kapitein Kwaadbaard begint in hun thuisdorp, Zeeburgerdam. In het kustplaatsje leven ze namelijk van de visserij, maar door een giftig goedje kunnen ze het water niet meer op. De paarse Venijn vreet door alles heen… zelfs het hout van een scheepsromp! al snel herkent Kwaadbaard het goedje en weet waar het vandaan komt. Het komt van de Kraken. Het venijn zit in de staart… of niet? Dat is aan Mus en het team van Kapitein Kwaadbaard om uit te zoeken.

Zwijgzame raadgever

En al snel breidt het team van Kwaadbaard uit. Ze weten namelijk contact te leggen met Victor Verbassius, de enige persoon die ooit een aanval van de Kraken heeft overleeft. Maar… die heeft zich opgesloten in zijn hutje en heeft sinds die dag geen woord meer gesproken. Hij schrijft zijn reacties op een krijtbordje, maar dat is niet heel erg praktisch. Bovendien wil hij het onderwerp Kraken zoveel mogelijk vermijden… tot hij hoort dat Kwaadbaard en zijn team de aanval op de Kraken wil openen. Als kers op de taart wordt de halve dorpsschat uitgeloofd aan de persoon die terugkomt met het hart van de Kraken: een kwart voor de bemanning, een kwart voor de kapitein. En dat wil iedereen wel! Victor besluit aan te sluiten bij het gezelschap. Naast Victor is er echter ook de gluiperige Frederik, een kapitein wiens schip ten onder is gegaan door het Venijn, die zich bij ons vriendenclubje aansluit, samen met een deel van zijn bemanning. Twee kapiteins op één schip? Als dat maar goed gaat!

Zeewaardig verhaal

Het grootste deel van het verhaal speelt zich af op zee, aan boord van de Cobra. Daar ontdekken ze dat er nog een schip op weg is naar de Kraken. Het lugubere schip is bekleed met botten en op de boeg prijkt de naam De Hel. Aan het roer staat Hestia, die je nog wel kent van het eerste verhaal. Zij heeft heel wonderlijk nieuws te delen met Mus, iets waar haar leventje flink van overhoop zal staan. Naast al die verhalen van verloren water, muiterij en fikse knokpartijen is er ook aandacht voor de Kraken en een wel heel bijzonder eiland – maar daar ga ik niet te veel over vertellen.

Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken van auteur Kevin Hassing is de grote winnaar van de Kinderjuryprijs 2022 in de categorie 10-12 jaar.


Ga direct naar Mus en Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken op BOL.com.

Recensie over Mus en Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

CooleSuggesties topper

De Kraken is een enorme inktvis, die volgens legenden het zeewater onveilig maakte ten tijde van de piraterij. Van dat mysterie wordt hier dankbaar gebruikgemaakt, hoewel het venijn hem dit keer echt ergens anders in zit. Het is een geweldig vlot en fijn leesbaar verhaal over een knorrige piratenkapitein met een klein hartje, een klein meisje met een iets te grote babbel en van trouw, kameraadschap en misschien zelfs wel liefde. De serie is een aanrader voor jong en oud, jongen en meisje. Super leuk, vlot geschreven en met geweldige tekeningen van Linde Faas, die net wat meer sfeer in het verhaal brengt.

Score: 9


Informatie

Titel: Mus en Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken
Auteur:
Illustrator: Linde Faas
Uitgever: LS
Aantal pagina’s: 235
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789024597239
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.